Branul rămâne fără primar din cauza incompatibilităţii

Branul rămâne fără primar din cauza
incompatibilităţii

Rareş Rădăcină a fost ales primar în 2016. FOTObzb.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea prin care primarul Rareş Rădăcină a cerut anularea raportului prin care era declarat incompatibil. Decizia este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul din Bran, Rareş Rădăcină, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate şi îşi va pierde mandatul. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea primarului din Bran prin care acesta solicita anularea raportul prin care a fost găsit incompatibil. Rareş Rădăcină a fost declarat incompatibil pe vremea când era viceprimar, în 2014. A câştigat mandatul de Primar la alegerile din 2016.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui  Rădăcină Dorel Nicu Rareş, viceprimar al localităţii Bran, judeţul Braşov (mandatul 2012 - 2016), întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi funcţiile de administrator în cadrul a două societăţi comerciale (în perioadele 27 iunie 2012 - 12 noiembrie 2013,  respectiv 27 iunie 2012 - 25 septembrie 2013), precum şi calitatea de titular în cadrul Rădăcină Dorel Nicu Rareş  întreprindere individual (27 iunie 2012 - 27 noiembrie 2013)“, a anunţat ANI.

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a precizat că va lua măsurile legale în momentul care va primi comunicarea oficială de la  Agenţia Naţională de Integritate. Braşovul a mai pierdut alţi trei primari din cauza incompatibilităţii în localităţile Augustin, Predeal şi Hoghiz. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: