Un primar transporta alegătorii la votare cu autoutilitara primăriei. Pentru ce infracţiune îl cercetează poliţiştii

Un primar transporta
alegătorii la votare cu autoutilitara primăriei. Pentru ce infracţiune îl
cercetează poliţiştii

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii au constatat că primarul folosea autovehiculul primăriei în scop personal, transportând mai multe persoane la secţia de votare din localitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 27 septembrie, la o secţie de votare din municipiul Brăila un alegător a primit din eroare două buletine de vot pentru alegerea candidatului la funcţia de primar. Acesta le-a stampilat pe ambele şi le-a introdus în urna de vot. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru fraudă la vot.

Un primar dintr-o localitate brăileană este cercetat penal după ce a fost surprins de poliţişti în timp ce transporta localnici la secţia de votare.

”Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un primar din judeţul Brăila transporta alegătorii la vot cu autoutilitara primăriei. În urma cercetărilor s-a constatat că acesta a folosit vehiculul fără drept, în interes personal. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru delapidare”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

De la începutul procesului de votare, la nivelul judeţului Brăila, s-au primit 28 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, dar majoritatea nu s-au confirmat în urma verificărilor. Cu privire la 9 dintre acestea poliţiştii continuă cercetările.

Până la acest moment au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale şi întocmite două dosare penale şi se continuă cercetările pentru fraudă la vot şi delapidare, în context electoral.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Fraudă înainte de vot? Şeful unei secţii de votare şi locţiitorul său au demisionat pentru că ştampilele aveau urme de tuş

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările