Consiliul Județean Brăila a semnat un nou contract cu Ministerul Dezvoltării/Află de aici care sunt planurile pentru Biblioteca Județeană Panait Istrati

În această dimineață Răzvan Murgeanu secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării s-a aflat la Brăila pentru a semna un nou contract. De această dată a fost vorba de „Biblioteca Județeană Panait Istrati - un Pol de dezvoltare a turismului cultural în județul Brăila" prin Programul Operațional Regional (POR) 2007 - 2013. Proiectul are o valoare de 21.261.861,99 lei din care contribuția Consiliului Județean (CJ) este de 392.432,

Ştiri pe aceeaşi temă

Răzvan Murgeanu, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării spune că orice ban european care vine în România este binevenit. Totodată acesta și-a exprimat speranța că acest proiect nu va fi afectat de mania contestațiilor.

„Știm sportul național de contestații. Guvernul pregătește niște măsuri pentru a clarifica lucrurile și a reduce numărul contestațiilor", a punctat secretarul de stat care a adăugat că beneficiarul proiectului, respectiv CJ va primi la începerea lucrărilor un avans de 30 % pentru a putea plăti fără probleme primele patru sau cinci facturi.

Edificiul construit în centrul istoric are toate șansele să atragă turiști, iar Ministerul Dezvoltării promite și alte lucrări la clădiri monumentale din Brăila.

„Refacerea unui centru istoric este extrem de importantă. Brăila are clădiri vechi deosebite și dacă se păstrează arhitectura veche totul va fi bine. Noi supraveghem acest lucru", a spus Răzvan Murgeanu.

Importanța acestui proiect a fost subliniată și de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov care spune că Brăila este alături de Constanța unul dintre județele cu mai multe proiecte pe turism.

„Alocarea financiară pentru Regiunea Sud-Est este de 40 de milioane de euro pentru turism prin valorificarea elementelor de patrimoniu. Cinci milioane de euro numai pentru un singur proiect este ceva. Abia acum începe greul pentru că sunt multe de făcut", a declarat Luminița Mihailov.

Proiectul cu o durată de implemntare de 24 de luni are ca scop creșterea numărului mediu de zile petrecute de un turist în județul Brăila de la două la cinci, crearea a 50 de locuri de muncă temporare și a șase locuri de muncă permanente, creșterea suprafeței totale desfășurate cu 2.046 mp, dar și creșterea numărului de turiști la nivelul Brăilei cu 1.200 de persoane, cu 2 % mai mare față de numărul de turiști care au vizitat Brăila în anul 2007.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările