Parc de agrement gigantic recepţionat în Botoşani. Ce atracţii se găsesc pe cele 50 de hectare de teren

Parc de agrement gigantic recepţionat în Botoşani. Ce atracţii se găsesc pe cele 50 de hectare de teren

Cornişa, vedere aeriană FOTO botosaneanul.ro

Cel mai mare parc de agrement din Moldova, întins pe o suprafaţă de 50 de hectare, a fost recepţionat săptămâna aceasta. Investiţia s-a ridicat la peste 80 de milioane de lei şi constă în patinoare, terenuri sportive în aer liber sau acoperite, zonă de aqua park, river rafting, parc, amfiteatru, dar şi bazine de înot plus centru SPA. Autorităţile vor să inaugureze parcul pe 1 decembrie, cu ocazia Centenarului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În municipiul Botoşani în curând va fi deschis cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Marţi, 14 noiembrie, au fost semnate procesele verbale de recepţie pentru obiectivele din cadrul investiţiei. ”Suntem în curs de finalizare. Vom promova un proiect de consiliul local pentru transmiterea acestui obiectiv către Direcţia Servicii Publice Sport şi Agrement. 
 
La finalul acestei luni vom recepţiona şi partea de amenajare peisagistică, dar şi zona de împăduriri”, a precizat Cătălin Fetcu, director de dezvoltare la Primăria Botoşani.
 
Zonă de agrement pe o suprafaţă de 50 de hectare
 
Parcul se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare şi este situat pe versantul de la Cornişa, un deal aflat la intrarea în municipiul Botoşani dinspre Suceava. Parcul va avea ca atracţii turistice o zonă de aqua park cu tobogane de diferite dimensiuni, dintre care două indoor, mai multe piscine, printre care şi un bazin olimpic în aer liber, un centru spa cu mai multe tipuri de instalaţii de înfrumuseţare, terenuri sportive pentru tenis, fotbal, baschet, handal, atât în aer liber, cât şi acoperite.
 
La toate acestea se adaugă un patinoar acoperit, unde poate fi practicat hochei, dar şi curling. Zona de agrement va fi administrată de o direcţie din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, Direcţia Servicii Publice Sport şi Agrement. A fost deja angajat personal la Parcul de Agrement Cornişa, inclusiv salvamari pentru bazine, aqua park şi river rafting. Clienţii vor intra pe baza unor brăţări de acces. Totodată se caută agenţi economici pentru încheierea de parteneriate în vederea amenajării zonelor de alimentaţi publică. Una dintre cele mai interesante atracţii este râul artificial de river rafting.
 
Zonă de agrement de 87 de milioane de lei
 
Parcul de agrement a costat în jur de 87 de milioane de lei şi a fost realizat prin fonduri europene cu o parte de cofinanţare a Primăriei Botoşani. Lucrările la zona de agrement au început în 2012, dar, deşi trebuia finalizat în numai 30 de luni, parcul a fost recepţionat abia în luna noiembrie a acestui an. De altfel a fost construit în timpul a două administraţii şi a fost inclusiv ţinta unor jocuri politice locale.
 
Din 2015 au fost avansate mai multe termene privind deschiderea parcului, iar recepţia obiectivelor a fost îngreunată de certurile din Consiliul Local Botoşani. Autorităţile vor să inaugureze parcul de 1 decembrie, dar dacă nu va fi posibil va fi organizată măcar o zi a Porţilor Deschise. Este cea mai aşteptată şi una dintre cele mai interesante zone de agrement din zona Moldovei. 
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările