1.000 de colindători au sosit la Palatul Administrativ din Baia Mare pentru a vesti Naşterea Mântuitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colindători la Palatul Administrativ
Colindători la Palatul Administrativ

Cea de-a IX-a ediţie “Crăciun în Maramureş” a debutat luni, 18 decembrie, aceasta fiind şi prima zi în care colindele au început să răsune în holul Palatului Administrativ. Elevii Şcolii Populare de Artă “Liviu Borlan” Baia Mare au susţinut un veritabil concert de colinde, redând, astfel, atmosfera sacră din preajma sărbătorii Naşterii Domnului.

În ultiele trei zile, aproximativ 1.000 de maramureşeni, copii, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene au venit la Palatul Administrativ pentru a colinda. Cetele de vestitori au sosit din întreg judeţul, îmbrăcaţi în cele mai frumoase straie populare. Diversitatea culorilor costumelor şi uniformele reprezentanţilor structurilor de apărare a ţării au înfrumuseţat atmosfera de sărbătoare instaurată în această perioadă, iar Moş Crăciun a răsplătit colindele celor mici. Gazdele, încântate de prestaţia deosebită a colindătorilor, i-au invitat pe toţi  sâmbătă, 23 decembrie 2017, în Muzeul Satului din Baia Mare, unde va avea loc deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediţii a “Crăciunului în Maramureş”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a precizat că întreaga săptămână a primit la Palatul Administrativ din Baia Mare grupuri de colindători veniţi din toate zonele Maramureşului, iar prestaţia tuturor a fost una extraordinară. ”Mici sau mari, elevi sau preşcolari, grupuri artistice sau reprezentanţi ai institutiilor care colaborează pe întreg parcursul anului cu Consiliul Judeţean şi Prefectura Maramureş au sosit să ne vestească Naşterea Mântuitorului. Celor care au ales să ne colinde în aceste zile, dar şi reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi ISU Maramureş le mulţumesc pentru tradiţionala colindă atât de apreciată de către personalul Consiliului Judeţean Maramures şi a Prefecturii Maramureş”, a declarat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.

Mai puteţi citi:

Cadouri donate copiilor din centrele SPAS şi Centrul „Romani”

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite