Două copile din Bacău, obligate să se prostitueze şi să cerşească. Cum erau supravegheate fetele

Două copile din Bacău, obligate să se prostitueze şi să cerşească. Cum erau supravegheate fetele

Acţiunea a fost coordonată de DIICOT

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat două percheziţii domiciliare şi au pus în executare 5 mandate de aducere, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism şi exploatarea cerşetoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cercetări a reieşit că cinci persoane ar fi racolat, prin inducere în eroare, două minore, de 11 şi 14 ani, pe care le-ar fi transportat şi adăpostit în scopul exploatării sexuale a acestora, în diverse locaţii, pe raza municipiilor Bacău şi Roman, precum şi obligării la practicarea cerşetoriei. Minorele ar fi fost exploatate la stradă şi supravegheate îndeaproape.

"Doi bărbaţi, de 22 şi 32 de ani, ambii din judeţul Neamţ şi un bărbat, de 35 de ani, din judeţul Botoşani, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, în vederea cercetărilor. În urma administrării probatoriului, doi dintre ei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar bărbatul de 35 de ani se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Iaşi, arestat în altă cauză. Aceştia urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bacău, cu propuneri legale", potrivit IPJ Bacău.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Neamţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările