Cea mai longevivă femeie din Arad a împlinit 106 ani

Cea mai longevivă femeie din Arad a împlinit 106 ani

Ana Seres alături de Iosif Matula la împlinirea vârstei de 106 ani

Are 106 ani şi este cea mai bătrână femeie din judeţul Arad. Acest lucru nu o împiedică însă să primească oaspeţi, mai ales când este ziua ei de naştere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei care o vizitează de şase ani pe Ana Sereş este şi europarlamentarul Iosif Matula. Cei care o vizitează spun că în momentul în care stau de vorbă cu ea îşi găsesc liniştea interioară.

„Este o vizită de suflet. Aici, la Sintea Mare, în casa nanei Ana, îmi regăsesc liniştea interioară ori de câte ori vin. La vârsta dânsei, Ana Sereş are un optimism care ar trebui să servească drept model pentru noi. Chiar dacă a trecut prin momente mai grele, în toamnă, când de altfel m-a şi sunat la Bruxelles, acum este aceeaşi dintotdeauna. Anul acesta am găsit-o puţin mai obosită fizic, dar cu mintea la fel de sclipitoare, fapt incredibil pentru o persoană la anii dânsei. Cine o vede, nu-i vine să creadă că are în faţă o femeie la... 106 ani”, a declarat Matula.

La vizita din 7 decembrie, europarlamentarul a fost însoţit şi de reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Erdos Valentin.

„Sunt convins că nana Ana are sprijinul necesar ca să nu-i lipsească nimic. Am plecat liniştit şi datorită faptului că în casa dânsei am găsit o întreagă echipă a primăriei Sintea-Mare, în frunte cu primarul Erdos Valentin, fiind sigur că şi dânşii îi vor deschide în continuare uşa şi o vor ajuta la cele necesare unei vieţi cum rar ne este dat să întâlnim...”, mai spune Iosif Matula. Ana Sereş este cea mai longevivă femeie din judeţul Arad, pe primul loc situându-se un bărbat, din Turnu, de 108 ani.

„Nană Ană” sau „Ana Gugului”, cum era cunoscută încă din tinereţe în localitate, se întreţine singură, îşi face mâncare, spală, mătură şi face curat. Unicele rude în viaţă, 2 strănepoţi, vin să o viziteze, deşi sunt stabiliţi în alte localităţi. Pentru că vârsta îi este destul de înaintată o vecină merge zilnic să o viziteze şi o ajută în tot ceea ce are nevoie.

Femeia de 106 ani a trecut prin multe dar acest lucru nu a împiedicat-o să iubească copiii: ”Io am iubit mult pruncii. Tăţi i-am adunat pe lângă mine. Mi-o fost drag de ei”. Pe când avea 103 ani Ana Sereş a reuşit să pună pe fugă trei indivizi care au intrat peste ea în locuinţă ca să-i fure pensia. Bătrâna nu s-a pierdut cu firea şi, in timp ce hoţii îi răscoleau casa, a ieşit în curte şi a alertat vecinii. Atunci cei trei au luat-o la fugă. 

 

Vă mai recomandăm: INTERVIU Actorul Radu Beligan, la 95 de ani: „Nu trebuie să renunţi niciodată la starea de elev“

Cel mai longeviv jandarm român a împlinit astăzi 103 ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: