Daniel Holiartoc, campionul la box al Poliţiei Comunitare arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul pugilist arădean este cel dintâi câştigător al Cupei României la categoria 57 de kilograme şi spune că boxul este sportul care l-a ales pe el.

PROFIL
Născut. 23 august 1989, Aluniş, comuna Fântânele, judeţul Arad
Studii. Liceul cu program Sportiv Arad
Experienţă. Face box de performanţă de la 14 ani

Pugilistul Daniel Holiartoc, pregătit de antrenorul Florian Barna la Clubul Sportiv Motorul „Silva Lazăr” din Arad, a devenit în acest an cel dintâi câştigător al Cupei României, la nivelul seniorilor.
Aceasta este cea de-a doua competiţie internă ca importanţă şi valoare, după Campionatele Naţionale, iar Daniel Holiartoc, în drumul dificil spre frumoasa victorie obţinută în cadrul categoriei 57 de kilograme., a trecut de trei adversari reputaţi.A început să  practice boxul la 14 ani, în ciuda constituţiei sale astenice.
„Boxul m-a ales pe mine, cred… Copil fiind, făceam karate. La un moment dat însă, s-au închis toate cluburile de karate din oraş la care aş fi putut avea acces. Dorind să fac totuşi un sport, l-am ascultat pe fratele meu care, fiind elev la Liceul German, mi-a spus că aş putea merge la box, clubul fiind în imediata apropiere a acestui liceu. Şi aşa am ajuns la box. Am început antrenamentele încă din a doua zi”, îşi aminteşte pugilistul arădean debutul său şi adaugă că mai apoi a fost vorba despre muncă multă şi multă sudoare.

Prima medalie, la 15 ani
Prima reuşită a lui Daniel a venit foarte repede, dovadă a seriozităţii sale. La doar 15 ani, Daniel a obţinut locul al III-lea la Campionatul Naţional de Copii. „A fost o experienţă greu de uitat”, spune emoţionat pugilistul. De la acest prim premiu până la Cupa României nu a mai fost decât un pas, iar acum, la doar 20 de ani, Daniel şi-a trecut în palmares cea mai mare victorie arădeană la acest sport.

Planuri de viitor
„Mă gândesc, parcă cu mai mult curaj acum, să lupt la Campionatul Naţional de Seniori, să încerc încă o cupă care nu a mai fost înainte în oraşul meu. Ca să ajung acolo însă, îmi propun să îmi ascult antrenorul, să păstrez disciplina inerentă performanţei, în acest sport”, explică Daniel cum îşi vede viitorul.
Ştie că pentru o astfel de performanţă mai are mult de muncit şi este pregătit să facă faţă provocărilor impuse. „Pentru competiţii mai am nevoie să slăbesc rapid câte un kilogram, două, trei. Ştiu eu… fac foamea, altfel nu reuşesc. Hidratare, haine groase, antrenamente grele. Şi se pierd nişte kilograme repede, încât să pot ajunge la categoria mea. Pe termen lung însă, nu recomand metoda”, mărturiseşte tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce relaţie ai cu anternorul tău?
Cred că este specială. Domnul Barna este un om drept şi extrem de sensibil la problemele noastre, ale elevilor săi, chiar şi sub scutul unei rigori fără de care este, practic, imposibil să faci performanţă în box.

Cum împaci sportul de performanţă cu munca de agent comunitar?
Munca mea înseamnă mult pentru mine. Este o carieră pe care o respect şi mă bucur că am ajuns până aici. De altfel, totul, în viaţa mea, de la sportul pe care îl practic şi până la serviciu, înseamnă rigoare, respect, muncă, ordine. Şi e foarte bine aşa.

Ce-i place
Atunci când nu asigură ordinea şi liniştea pe străzile Aradului sau nu se antrenează, lui Daniel Holiartoc îi place să iasă cu prietenii. Pacifist, în pofida sportului dur pe care îl practică, tânărul este un adept al  non-violenţei.

Ce nu-i place
Câteodată tânărul puglist regretă faptul că nu are destul timp pentru prietenii săi. „Programul meu e destul de încărcat şi mi-e greu să îmi fac timp pentru prieteni sau pentru o ieşire în oraş”, explică Daniel.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite