Poliţişti din Teleorman, condamnaţi la închisoare. Agenţii Pîstae, Sionel şi Tumbea, care cereau şpagă de la şoferi, vor presta muncă în folosul comunităţii

Poliţişti din Teleorman, condamnaţi la închisoare. Agenţii Pîstae, Sionel şi Tumbea, care cereau şpagă de la şoferi, vor presta muncă în folosul comunităţii

Trei poliţişti din Teleorman au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Ei vor presta muncă în folosul comunităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât la 11 decembrie 2019 condamnarea definitivă a 3 agenţi de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman – Poliţia municipiului Roşiorii de Vede – Biroul Rutier.

Mitică Ciprian Pîstae, agent de poliţie rutieră, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, la pedeapsa de 2 ani şi 7 luni ani închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de 4 ani, cu obligaţia de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Roşiorii de Vede, pe o perioadă de 100 zile.

Cornel Gabriel Sionel, agent de poliţie rutieră, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de 3 ani şi 6 luni cu obligaţia de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Roşiorii de Vede, pe o perioadă de 100 zile.

Alexandru Ştefan Tumbea, agent de poliţie rutieră, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 4 ani cu obligaţia de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Roşiorii de Vede, pe o perioadă de 100 zile.

Totodată, ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Teleorman, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au efectuat cercetări în urma cărora, la data de 23 aprilie 2017, s-a dispus trimiterea în judecată, a celor 3 agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Faptele, comise în perioada august - noiembrie 2017, au constat în primirea unor sume de bani cuprinse între 50 şi 200 lei de la conducătorii auto opriţi în trafic şi încălcarea atribuţiilor de serviciu cu ocazia constatării unor abateri săvârşite la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 

Pe aceeaşi temă: 

Comisar de la Rutieră, acuzat că lua şpaga în sediul Poliţiei. Un procuror îi avertiza pe poliţiştii corupţi că sunt filaţi de investigatorii sub acoperire 

Topul celor mai ridicole şpăgi luate de poliţişti în 2015

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: