Trei tineri din Alba Iulia, cercetaţi penal după ce au postat informaţii false pe Facebook privind agresarea unui poliţist

Trei tineri din Alba Iulia, cercetaţi penal după ce au postat informaţii false pe Facebook privind agresarea unui poliţist

Tinerii cercetaţi au transmis informaţii false cu privire la agresarea unui poliţist

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o reţea de socializare informaţii false şi ar fi instigat la violenţă împotriva forţelor de ordine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de 28 martie 2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia  s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art.  404 din Codul Penal, de către doi tineri, de 21 şi 22 de ani, din Alba Iulia.
 
Cei doi tineri ar fi publicat pe o reţea de socializare, la data de 27 martie 2020, informaţia potrivit căreia un poliţist ar fi fost agresat, în Alba Iulia, ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu, respectiv aplicarea de sancţiuni contravenţionale. 
 
Totodată, poliţiştii s-au sesizat şi cu privire la fapta de instigare publică, prevăzută şi pedepsită de art. 368 din Codul Penal, care ar fi fost săvârşită de un tânăr de 35 de ani, din Alba Iulia, care ar fi comentat la una dintre postările false, îndemnând la agresarea forţelor de ordine. 
 
Unul dintre cei doi tineri vizaţi (P. Dragos) a postat pe Facebok o fotografie cu un poliţist cu faţa însângerată lăsând să se înţeleagă că este vorba despre un om al legii din Alba Iulia cu următorul comentariu: ”Ce să îţi fac frate... Ţi-am zis să te potoleşti”
 
Tânărul care a comentat la postarea acestuia (B. Andrei) a scris următorul mesaj: ”Rupeţi botu miliţienilor, 90% din ei abuzează şi profită de hainele de pe ei”.
 
După apariţia ştirii în presă, tânărul a şters postarea de pe Facebook.
 
 
În realitate, fotografia postată era a unui poliţist din judeţul Vâlcea, agresat în timpul unei misiuni, în noiembrie 2019.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: