Ofertă mică, cerere mare la bursa locurilor de muncă din Alba Iulia: 10 la sută dintre participanţi au fost selectaţi

Ofertă mică, cerere mare la bursa locurilor de muncă din Alba Iulia: 10 la sută dintre participanţi au fost selectaţi

Sute de persoane au venit să găsească un loc de muncă

Doar 10 la sută dintre persoanele fără loc de muncă care au participat la bursa organizată vineri, 25 aprilie 2014, de AJOFM Alba au fost selectate în vederea angajării. 25 de angajatori din judeţ au oferit un număr de 357 de locuri de muncă. Au participat la eveniment 396 de şomeri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost oferite în cadrul bursei 50 de locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare şi 80 pentru muncitori necalificaţi. În total  396 de persoane au fost prezente la bursă pentru a vedea ofertele din Alba, pentru un loc de muncă. Din aceştia doar 38 candidaţi au fost selectaţi de angajatori în vederea încadrării.
 
„Dintre cei 100 de angajatori contactaţi sunt prezenţi astăzi 25, care oferă 357 de locuri de muncă din care 50 sunt pentru studii superioare. Se caută pentru studii superioare în special ingineri, de exemplu la Star Transmission Cugir. Avem şi 80 de locuri de muncă pentru persoane necalificate”, a declarat directorul executiv al AJOFM Alba, Andrea Katona. Alături de firma din Cugir, o altă societatea care căuta ingineri a fost VCST Automotive din Alba Iulia.
 
Ofertele angajatorilor pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi fără studii superioare au fost pentru posturi de: strungar, rectificator, frezor CNC, programator CNC, lăcătuş montator, îngrijitor clădiri, lăcătuş întreţinere, electrician, muncitor necalificat, secretară, bucătar, barman, ospătar, vânzător, lucrător comercial, agent asigurări, consultant asigurări, confecţioner încălţăminte, cusător din piele şi înlocuitori, cusător marochiner, cameristă, ajutor bucătar, organizator, dulgher, finisor, zidar, funcţionar birou calitate, specialist în achiziţii, ceramist.
 
În schimb, pentru persoanele cu studii superioare au fost disponibile locuri de muncă în domeniile: consultant financiar, coordonator compartiment, inginer planificare, inginer calitate verificarea materialelor, inginer calitate verificări acustice, inginer administrator sisteme informatice, specialist în domeniul calităţii. 

Din datele Direcţiei Regionale de Statistică Alba, reiese că în judeţ au fost înregistraţi cei mai mulţi şomeri din Regiunea Centru, la sfârşitul lunii februarie. Din totalul de 71.573 de persoane fără loc de muncă la nivelul regiunii, 25,8%, adică 18.518 şomeri sunt din Alba. Aveam şi cea mai mare rată a şomajului din zonă, respectiv 10,4%, în schimb în aceeaşi perioadă a fost evidenţiată cea mai mare creştere a salariului mediu brut dintre judeţele din Regiunea Centru.

La nivelul regiunii, cei mai mulţi şomeri se găsesc în judeţul Alba (18.518 persoane), urmat de judeţul Mureş (14.833 persoane) şi Braşov (12818 persoane), iar cei mai puţini în judeţele Covasna (6951 persoane) şi Sibiu (9627 persoane). Faţă de luna ianuarie, numărul şomerilor a scăzut cel mai mult în judeţul  Harghita -16,13% (1698 persoane), urmat de judeţul Alba -3,02% (576 persoane), Sibiu -1,56% (153 persoane) şi Covasna -0,23% (16 persoane), în vreme ce în judeţele Mureş şi Braşov s-a înregistrat creşterea numărului şomerilor cu +11,28% (1504 persoane), respectiv +3,55% (440 persoane).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: