O atletă care a participat la trei olimpiade a ajuns poliţist rutier la Alba Iulia. Are în palmares zeci de medalii

O atletă care a participat la trei olimpiade a ajuns poliţist rutier la Alba Iulia. Are în palmares zeci de medalii

Norica Câmpean revine pe pista de atletism şi în calitate de poliţist. Foto Adevărul

O fostă atletă care a participat la trei ediţii ale Olimpiadei a devenit agent de poliţie în cadrul Biroului Rutier Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Norica Cîmpean a fost prima sportivă din Alba care a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Atlanta 1996, Sydney 2000 şi Atena 2004. După ce s-a retras din activitate s-a dedicat carierei de poliţist.
 
Norica Cîmpean are 49 de ani şi poate fi întâlnită de şoferii din Alba Iulia pe străzi, unde îşi desfăşoară activitatea de om al legii.
 
În cei 18 ani de sport de performanţă, Norica a obţinut zeci de medalii la campionate naţionale şi internaţionale. Cea mai mare performanţă este locul şase obţinut la Olimpiada de la Sydney, la proba de 20 de kilometri marş. La Atalanta a fost pe locul 27 la 10 kilometri marş, iar la Atena s-a clasat pe locul 29 la proba de 20 kilometri marş.
 
Trecerea de la sportul de performanţă la profesia de poliţist a fost una firească pentru atleta din Alba Iulia. „Pentru oricine vine o perioadă când trebuie să lăsăm pantofii de sport deoparte şi să ne vedem ce cealaltă parte a vieţii, să avem o altă profesie şi eu am ales-o pe aceasta”, spune Norica Cîmpean (Unchiaş după căsătorie).
 
Norica Cîmpean, împreună cu Gabriela Szabo la inaugurarea pistei stadionului din Alba Iulia
 
Fosta atletă susţine că a rămas o iubitoare a sportului şi că îi place să fie alături de copii la competiţiile sportive. „Eu personal mai alerg când timpul îmi permite, din păcate mai puţin, dar mă străduiesc”, afirmă poliţista. 

Norica Câmpean a activat timp de 18 ani la clubul sportiv Unirea din Alba Iulia, iar circa 10 ani a fost componentă a lotului naţional.
 
Norica Cîmpean (a doua din stânga), la lotul naţional de atletism
 
La lotul naţional s-a antrenat cu unele dintre cele mai mari sportive ale României, printre care Gabriela Szabo. Norica Cîmpean şi Gabriela Szabo a fost invitate recent la evenimentul de inaugurare a pistei de atletism a stadionului Cetate din Alba Iulia. 
 
Sportiva din Alba Iulia (în centru), pe podium la o competiţie internaţională

Valoarea investiţiei a fost de 2.7 milioane lei, iar costul lucrărilor a fost suportat din bugetul local al municipiului. Noua pista are opt culoare şi poate găzdui competiţii internaţionale de atletism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările