A ameninţat un minor de 14 ani cu un pistol de contrabandă. După proces a venit nota de plată: închisoare cu executare

A ameninţat un minor de 14 ani cu un pistol de contrabandă. După proces a venit nota de plată: închisoare cu executare

Decizia instanţei de fond a rămas definitivă

Un tânăr de 25 de ani din Cugir a fost prins şi transportat de poliţie la penitenciar, după ce instanţa l-a condamnat la pedeapsă cu închisoarea în regim de detenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

F. Andrei Cristian a fost condamnat în 20 decembrie 2019 la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tulburarea ordinii publice şi contrabandă calificată.
 
În 2017, acesta l-a ameninţat pe un băiat în vârstă de 14 ani cu un pistol cu gaz. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas definitivă pentru că nici inculpatul şi nici Parchetul nu au formulat apel.
 
Potrivit IPJ Alba, marţi, 22 ianuarie 2020, poliţiştii din Cugir au identificat şi reţinut un tânăr de 25 de ani, din oraş, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Alba Iulia. Tânărul este condamnat la executarea unei pedepse private de liberatele pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tulburarea ordinii publice şi contrabandă calificată. Acesta a fost depus la Penitenciarul de Maxima Siguranţă Aiud, în vederea executării pedepsei.
 
Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţei, tânărul este necăsătorit, are 8 clase şi nu are loc de muncă. Arma pe care o deţinea ilegal este un pistol cu gaz, model Carrera GT 50 şi muniţie (5 tuburi cartuş de 9mm, 12 buc. cartuş cu cal 9mm), dar şi un dispozitiv obturator al ţevii pistolului.

”(...) Contopeşte pedepsele de 6 luni închisoare, 1 an închisoare, 1 an închisoare şi de 3 ani închisoare aplicate în prezenta cauză, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă un spor obligatoriu şi fix de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (2 ani şi 6 luni = 30 luni x 1/3 = 10 luni închisoare), rezultând o pedeapsa de 3 ani şi 10 luni închisoare”, se precizează în minuta de pe site-ul instanţei de judecată.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: