Momente „picante“ din istoria de 126 de ani a vestitului Moulin Rouge, cabaretul unde dansatoarele erau la fel de flexibile ca moralitatea patronilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatele erau măsurate din cap până în picioare pentru a fi pe placul patronilor şi instructorilor de dans, care doreau ca numerele de french cancan să fie executate fără cusur. FOTO Daily Mail
Candidatele erau măsurate din cap până în picioare pentru a fi pe placul patronilor şi instructorilor de dans, care doreau ca numerele de french cancan să fie executate fără cusur. FOTO Daily Mail

Templul muzicii şi dansului din Paris, Moulin Rouge s-a deschis în luna octombrie a anului 1889. La scurt timp, dansatoarele cabaretului îşi câştigau reputaţia că sunt la fel de flexibile ca moralitatea îndoielnică a patronilor. În 1900, grădina clubului a fost împodobită cu un elefant uriaş din lemn, în interiorul căruia se afla o adevărată cameră a plăcerilor.

Încăperea din burta elefantului ridicat în grădina cabaretului Moulin Rouge, în 1900, era un salon dedicat numerelor private de dans solicitate de clienţii cu dare de mână care nu doreau să fie observaţi de alte persoane în timp ce se bucurau de nurii frumoaselor dansatoare. Astăzi, construcţia nu mai există şi puţini mai ştiu ceva despre ea.

Cele mai multe dintre dansatoarele cabaretului deveneau aproape peste noapte figuri importante ale vieţii mondene din Paris. Una dintre cele mai vestite a fost Mistinguett, despre care se spune că îşi asigurase picioarele superbe pentru suma de 500.000 de franci.

moulin

FOTO messynessychic.com

Criteriile de selecţie ale dansatoarelor care urmau să danseze la Moulin Rouge au fost de la bun început stricte, aceste reguli fiind păstrate şi în ziua de azi. Astfel, candidatele erau măsurate din cap până în picioare pentru a fi pe placul patronilor şi instructorilor de dans, care doreau ca numerele de french cancan să fie executate fără cusur. 

image

În 1926, faimosul pictor Henri Toulouse-Lautrec era un client obişnuit, acesta realizând adesea afişe de promovare pentru spectacolele de la Moulin Rouge. 

image

Prima dintre dansatoarele vestite de la Moulin Rouge, Louise Weber, a fost cunoscută sub porecla „La Goulue” (lacoma, nesăţioasa - n.r.).

moulin

La Goulue. FOTO dutempsdescerisesauxfeuillesmortes.net

Temperamentala Louise dansa foarte aproape de masa clientului unde era invitată, iar la finalul dansului, cu o mişcare studiată de picior, reuşea să îndepărteze pălăria de pe capul bărbatului rămas în extaz, notează Daily Mail.

image

De-a lungul timpului, printre artiştii de la Moulin Roueg s-au aflat şi români. Este cazul dansatorului Alexandru Deneş, care povestea într-un interviu că înălţimea minimă acceptată la băieţii selectaţi pentru a intra în echipa vestitului cabaret este de 1,85 metri.

Audiţiile sunt şi azi extrem de dure, iar soţia lui Deneş, dansatoare la rândul ei, dezvăluia că acesta pot dura şi şase ore, timp în care candidatele trec probe de balet, showgirl, jazz, flexibilitate şi rezistenţă, french Can-Can, dar şi elemente de acrobaţie.
Moulin Rouge are audiţii anuale în mai multe ţări, în afară de Franţa. Adesea se fac audiţii în Australia şi Canada, la Londra, în Marea Britanie, câteodată în ţările scandinave. Chiar dacă un dansator este ales la o audiţie, pot trece între şase luni şi un an şi jumătate până ajunge pe scenă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite