Articol publicitar

FOTO Istanbul, atracţii încă necunoscute de turişti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: tasteoftravel.com
Sursa foto: tasteoftravel.com

Iubim Istanbul. Iubim al său mix între vechi şi nou, occident şi orient, dar, mai ales, îi iubim bazarele şi gastronomia.

Împărţit în trei zone distincte, Istanbul este oraşul care te ademeneşte prin istoria vechiului district Sultanahmet, prin atmosfera europeană din Beyoğlu şi prin stilul de trai asiatic al Anatoliei, de pe malul Strâmtorii Bosfor.

E aproape imposibil să străbaţi pe deplin toate zonele oraşului într-o singură vacanţă şi ar fi păcat să încerci să o faci. Fiecare zonă a Istanbulului are propriul farmec, pe care merită să-l descoperi în amănunt. Dacă eşti pentru prima oară în Istanbul, alocă-ţi suficient timp nu doar pentru celebrul Grand Bazar ci şi pentru a stăbate locurile mai puţin cunoscute de turişti. Alege un circuit de la Europa Travel.

Zona Sultanahmet
Hidden Street din Istanbul – Strada Ascunsă sau „Sogük Çesme Sokak”  începe din marginea Parcului Gülhane şi se termină lângă binecunoscuta  atracţie turistică: Palatul Topkapi. Este o stradă pietruită, cu case din lemn atent restaurate, considerată una dintre cele mai frumoase din Istanbul.

Moscheea Imperială Sultanahmet sau Moscheea Albastră – dincolo de Piaţa Sultanahmet se află o altă atracţie a oraşului pe care niciun turist nu o scapă: Moscheea Albastră, principala moschee a oraşului, cu ale sale şase minarete. Moscheea Imperială este cunoscută turiştilor drept Moscheea Albastră datorită plăcilor albastre Iznik, care decoreaza pereţii. Dacă ajungi aici, asigură-te că eşti îmbrăcat/ă potrivit, cu pantaloni lungi/rochie lungă, cu mâneci lungi şi cu capul acoperit (femeile).

Piaţa condimentelor - în apropiere de Moscheea Nouă (care, de altfel, este foarte veche) se află piaţa de condimente. Plimbă-te pe aleile ticsite cu tarabe şi magazine de contimente şi fructe uscate. Este o nebunie de arome şi culori, din care e puţin probabil să ieşi cu mâna goală. Ar fi şi păcat. Unele dintre produse nu se găsesc în România şi chiar merită încercate. De asemenea, încearcă brânzeturile, carnea şi nucile. Au un gust diferit faţă de ale noastre.

Zona Europeană
Podul Galata – zi sau noapte, fiecare parte a podului este aglomerată cu pescari, care-şi vând capturile restaurantelor aflate la un nivel mai jos. La capătul sudic al podului, pe partea sudică a Cornului de Aur, este Eminönü, răscrucea de drumuri din Istanbul. De aici, Turnul Galata răsare ca un far. Dacă te încumeţi şi urci până în vârful lui, ai parte de o vedere uimitoare de 360 ​​de grade asupra oraşului... mai ales la apus! Este momentul când străzile ticsite cu magazine şi cafenele îşi aprind luminile creând o atmosferă romantică de vis. Dacă nu urci în turn, ia-o pe Scările Camondo. Poţi merge pe jos sau cu anticul funicular, care te duce din Karaköy spre Tünel.

Sandwich cu peşte – cum ai traversat podul, la dreapa este piaţa de peşte Karaköy, unde Ekmek Balik (celebrul sandviş cu peşte) este un deliciu. Ţi-l poţi cumpăra de la capătul pieţei, dintr-un local stil „fast food” sau din Tarihi Eminönü Balikcisi, un chioşc de lângă Podul Ataturk.

Străzile curcubeu – dacă mergi dinspre Modern Istanbul (Muzeul de Artă Modernă Istanbul, din districtul Beyoğlu) spre Palatul Dolmabahçe, fii cu ochii pe partea cealaltă a drumului, după scările multicolore, care unesc Findikli de Cihanger. Vei zări o cafenea - Cafe Nove - chiar pe colţ. Un rezident local a pictat scările pentru a înviora zona, iar două zile mai târziu consiliul le-a vopsit în gri, stârnind proteste în stradă. La scurt timp, culoarea a reapărut, transformând treptele curcubeu într-o majoră atracţie turistică, despre care puţini ştiu.

Partea asiatică
Ciya Sofrasi – trebuie să mergi dacă eşti gurmand şi iubeşti mâncărurile anatoliene. Aici vei putea încerca preparate pe care nu le găseşti în alte restaurante din Istanbul. Iar asta se datorează proprietarului Musa Dagdeviren, un gurmand veritabil, care s-a luptat să găsească reţete tradiţionale vechi. Mâncărurile din meniu se schimbă odată cu anotimpurile, iar calitatea este ireproşabilă. Dacă nu vrei să încerci preparate noi, peste drum de restaurant este un clasic kebab.

Insulele Prinţeselor – scapă de oraş pentru o zi şi mergi pe Insulele Prinţuluir. Sunt un grup de nouă insule mici, aflate la aproximativ 20 km sud de Istanbul, în Marea Marmara. Dintre acestea, Büyükada este cea mai mare şi cea mai populară insulă, unde maşinile sunt interzise, ​​iar transportul cu cai şi căruţe, prin păduri de pin.

Vizitează pieţele de cartier – sunt locurile în care găseşti de toate, de la fructe şi legume, până la îmbrăcăminte şi electrocasnice. Există o largă varietate de pieţe în Istanbul, iar dacă vrei o activitate intensivă într-o zi de duminică, ia-le la rând. Începe cu piaţa Kastamonu, apoi mergi pe jos până la piaţa Tarlabasi. Nu e mult, iar pe traseu mai dai peste câteva buticuri şi magazine interesante. 

Ofertă circuit Istanbul
Istanbul - de la 99 Euro + 279 Lei/persoană, transport cu autocarul, 4 nopţi cazare cu mic dejun la Hotel Nizam 3* din Istanbul, ghid însoţitor. Gratis: Croaziera pe Bosfor din partea agenţiei. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

istanbul1

Sursa foto: tasteoftravel.com

istanbul2

Sursa foto: tasteoftravel.com

istanbul3

Sursa foto: tasteoftravel.com

istanbul4

Sursa foto: tasteoftravel.com

istanbul5

Sursa foto: tasteoftravel.com

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite