Povestea controversată a unei activiste anti-viol care a postat poze pe Internet după ce a fost violată: „Am mers cu el la duş şi m-a agresat”

Povestea controversată a unei activiste anti-viol care a postat poze pe Internet după ce a fost violată: „Am mers cu el la duş şi m-a agresat”

Amber Amour militează împotrivă violului şi încurajează victimele să vorbească despre această traumă/Imagini Daily Mail

O activistă care militează împotrivă violului şi încurajează victimele agresiunilor sexuale să ia atitudine şi să vorbească a stârnit o adevărată controversă pe reţelele sociale. Tânăra a publicat o fotografie pe Instagram, în care apare plângând şi spune că poza a fost făcută imediat după ce a fost violată de un bărbat, când se afla în Africa de Sud. Mulţi o acuză însă de ipocrizie şi consideră că de fapt ea l-ar fi ispitit pe bărbat.

Amber Amour din New York, de 27 de ani, a povestit revistei Marie Claire ediţia din Marea Britanie că era într-un hostel din Cape Town, Africa de Sud, unde promova o campanie anti-viol. Aici ea l-a cunoscut pe Shakir, care era atras de ea şi locuia la un alt hostel, unde stăteau şi câteva prietene ale ei.

La un moment dat cei doi s-au sărutat, dar Amber i-a spus apoi că are un prieten. Povestea violului este destul de neobişnuită, de aceea mulţi o şi critică pe Amber pentru comportamentul ei.

Activista a povestit că după ce l-a sărutat pe Shakir, a vrut să scape de el, pentru că părea beat. Bărbatul a urmarit-o însă prin hostel şi a invitat-o să meargă cu el la duş. Pentru că nu se mai spălase de două zile, fiindcă fusese răcită, Amber a fost de acord, menţionând că într-adevăr dorea să facă un duş fiebinte la hostelul lui. În plus, acolo unde era ea cazată nu exista apă caldă la baie, aşa că invitaţia bărbatului i s-a părut o idee bună.

La duş, Shakir a violat-o, spune ea. „Imediat ce am intrat în baie, m-a obligat să stau în genunchi. I-am spus că nu vreau, iar el a devenit violent”, a povestit Amber. După ce a fost violată, Amber s-a fotografiat plângând în baie şi a publicat imediat poza pe Instagram, povestind în detaliu ce a păţit.

Reacţiile oamenilor au fost împărţite. Mulţi au considerat că ea este de vină, pentru că a mers de bună voie la duş cu bărbatul respectiv. Aceste critici au revoltat-o pe Amber, care spune că exact asta este atitudinea multor oameni, să dea vina pe victime pentru viol.

A doua zi, activista a publicat imagini din camera de spital, unde s-a dus pentru control, povestind în detaliu procedurile ginecologice neplăcute pe care a trebuit să le îndure acolo.

Amber spune că a povestit totul în detaliu pentru a încuraja alte victime să facă acest lucru, să vorbească. Ea crede însă că nimic nu justifică un viol: nici faptul că Shakir era beat, nici că ea a mers cu el la duş.

După ce a fost violată, Amber s-a alăturat unor nudişti şi s-a fotografiat complet goală, ca să arate că nuditatea nu este o scuză pentru viol. Tânăra a povestit că prima dată a fost violată de 12 ani, iar la 22 a decis să devină activistă, după ce a fost din nou victima unei agresiuni sexuale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: