Cum să-i faci pe copii să citească mai mult. Dar pe părinţi?

Cum să-i faci pe copii să citească mai mult. Dar pe părinţi?

Într-o lume acaparată de tehnologie tot mai mulţi părinţi îşi fac griji că elevii şi, în general, copiii nu mai citesc. Un proiect social a demonstrat însă că acest lucru nu este adevărat, elevii îndreptându-se către lectură atât timp cât au la dispoziţie cărţi interesante, atractive, nu doar volumele citite de părinţii lor pe vremea când erau în şcoală.

Leguma esenţială în sarcină

Leguma esenţială în sarcină

Dacă îţi faci griji pentru alimentaţia din timpul sarcinii şi substanţele nutritive de care ai nevoie, alege să incluzi în dietă spanacul. Spanacul este o legumă foarte nutritivă, bogată în special în acid folic şi vitamine din grupul B, care sunt esenţiale pentru buna dezvoltare a copilului.

Neuropsihiatrul desemnat să reformeze sistemul educaţional francez a inaugurat în România un centru de formare pentru părinţi şi cadre didactice

Neuropsihiatrul desemnat să reformeze sistemul educaţional francez a inaugurat în România un centru de formare pentru părinţi şi cadre didactice

Boris Cyrulnik, prestigiosul neuropsihiatru francez desemnat de preşedintele Emmanuel Macron pentru a reforma sistemul educaţional din Franţa,  a inaugurat Institutul „Petite Enfance” din Bucureşti, care îi poarta numele şi a prezentat bazele unui nou sistem educaţional în Romania, destinat copiilor cu vârste între 0-6 ani.

Lucrurile care te fac o mamă bună

Lucrurile care te fac o mamă bună

O mamă face foarte multe sacrificii pentru copilul ei, îi arată zi de zi afecţiunea pe care i-o poartă. Copilul îi schimbă viaţa fără ca măcar ea să-şi dea seama pe moment. Nu există nimic mai frumos pe lume decât dragostea pe care o mamă o simte pentru copilul ei.

„Ora de Educaţie Rutieră“ se mută pentru o zi în parcarea Bucureşti Mall Vitan

„Ora de Educaţie
Rutieră“ se mută pentru o zi în parcarea

Bucureşti Mall Vitan

La încheierea anului şcolar de pe 15 iunie se termină şi a patra ediţie a proiectului „Ora de Educaţie Rutieră“, care a ajuns în 130 de şcoli din Bucureşti, adică în faţa a 25.000 elevi de clasele a III-a şi a IV-a. Pentru a sărbători succesul proiectului, Asociaţia EDIT, împreună cu Poliţia Română, organizează pe 2 iunie, ora 11.00, un eveniment dedicat copiilor, dar şi părinţilor.

Regula de 3 minute, recomandată de un psiholog, pe care toţi părinţii ar trebui să o aplice cu copiii lor

Regula de 3 minute, recomandată de un psiholog, pe care toţi părinţii ar trebui să o aplice cu copiii lor

Cât timp petreceţi cu copilul după muncă? Din punct de vedere tehnic, avem nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a găti cina pentru ei, aproximativ 15 minute pentru a citi o carte şi doar o clipă pentru a-i săruta de noapte bună. Cu toate acestea, potrivit experţilor, între aceste perioade există 3 minute care pot fi cele mai importante ale zilei.

Cum îl convingi să mănânce legume

Cum îl convingi să mănânce legume

Bebeluşii mănâncă în primele 6 luni numai lapte matern, însă cu trecerea timpului trebuie să i se includă în alimentaţie şi alte produse. Ar trebui să i se dea copilului sucuri de fructe, alimente semi-lichide şi legume. Ştim că legumele sunt cu greu acceptate de cei mici, dar pot fi convinşi dacă le sunt oferite de la început.

Investiţii de peste 100.000 de euro în modernizarea singurului radio pentru copii şi părinţi din România

Investiţii de peste 100.000 de euro în modernizarea singurului radio pentru copii şi părinţi din România

Pentru un public dinamic şi foarte conectat la tehnologia de ultimă generaţie, Itsy Bitsy FM a investit în ultima perioadă în dotarea studioului principal, cu cea mai nouă tehnologie audio, în aplicaţia, care face ca postul să poată fi ascultat oricând şi oriunde, în numărul scurt *ITSY, fiind prima companie media din România, care foloseşte astfel de număr scurt.

„Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

acum 5 luni · comentarii (8)

„Bătaia e ruptă din Rai“ este o expresie care nu justifică violenţa în familie, ci, dimpotrivă, arată că violenţa nu are de-a face cu Raiul. Şi totuşi, se întâmplă. Între cei 92% români cu frica lui Dumnezeu se găsesc unii care ridică fără frică mâna asupra celor mai aproape dintre aproapele lor: familia. Cauzele sunt multe. Rezolvarea, pe cât de simplă, pe atât de dificilă.

acum 2 ani · comentarii (38)

Disciplinarea copiilor este una dintre cele mai dificile sarcini parentale, dar, de asemenea, şi una dintre cele mai importante. Esenţial este să-l ajutăm pe copil să-şi formeze o imagine de sine bună. Ca să aibă încredere în propriile forţe, trebuie să-l sprijinim să ia decizii de unul singur, să fie responsabil încă de mic. Dar, pe lângă toate acestea, avem şi prilejul de a-l ajuta să-şi organizeze viaţa, cunoscând şi respectând anumite limite.

acum 2 ani · comentarii (2)

Interdicţiile – „Nu ai voie să te uiţi la TV“, „Nu ai voie să ieşi în stradă“– alături de impunerea unor sarcini şi reguli rigide şi stricte aparţin a ceea ce noi numim stilul parental autoritar. Îl întâlnim foarte des în societatea noastră tot din dorinţa de control extrem şi total, în acele familii unde regula şi ascultarea reprezintă o valoare supremă şi copilului nu îi revine decât sarcina să execute.

acum 2 ani · comentarii (19)

Auzim des că ar fi bine să consolidăm stima de sine a copiilor. Dar ce este stima de sine?Este felul în care o persoană simte faţă de sine. Este felul în care se percepe pe sine şi se place. Când ai sentimentul acesta te bucuri că tu eşti tu! Stima de sine nu trebuie confundată cu atitudinea de a fi „increzut” sau cu dispreţul.

acum 2 ani · comentarii (2)

Copiii au nevoie să joace roluri: de femme fatale, de tip cool, de fată plictisită, de băiat dur şi rău. Fiindcă toate rolurile de mai sus merită experimentate de copii pentru a se simţi puternici şi cool. Mai mult, aceste roluri hrănesc stima de sine şi vindecă, cu condiţia ca ele să fie acceptate de către părinte.

acum 2 ani · comentarii (8)

A cântat la pian dintotdeauna, şi-a trăit copilăria sub emblema de copil minune şi, chiar dacă în adolescenţă dorea să devină actiţă, muzica i-a devenit destin. Află de la pianista de talie internaţională Mădălina Paşol de ce educaţia muzicală este o metodă foarte eficientă de dezvoltare personală şi de ce le-ar fi de ajutor copiilor noştri să cânte.

acum 3 ani · comentarii (0)
Postari Recente