Dependenţa de ecrane. Jocurile online precum Roblox pun în pericol viaţa minorilor!

Dependenţa de ecrane. Jocurile online precum Roblox pun
în pericol viaţa minorilor!

Decizia luată de administratorul Roblox de a închide conturile utilizatorilor a stârnit emoţii negative în rândul copiilor şi adolescenţilor. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis recent că există mai multe cazuri de ameninţare cu suicidul în rândul minorilor români pasionaţi de jocurile online, cum sunt cele pe platforma Roblox. Dependenţa de ecrane face tot mai multe victime, iar măsurile trebuie luat urgent!

Cum poţi face vizitele la muzeu atractive pentru copii: Museum Passport, un proiect inedit care să le deschidă celor mici apetitul pentru cultură

Cum poţi face vizitele la muzeu atractive pentru copii: Museum Passport, un proiect inedit care să le deschidă celor mici apetitul pentru cultură

După o perioadă dificilă, în care pandemia a împiedicat organizarea evenimentelor culturale şi a condus la o scădere drastică a numărului de vizitatori în muzee, „Museum Quest“ lansează „Museum Passport“, un nou proiect cultural, dedicat copiilor cu vârste curpinse între 5 şi 11 ani, la care iau parte 7 muzee din Bucureşti.

„Tata nu m​-a vrut, mama îşi dorea să cânt la vioară, iar eu să fug de acasă”. Oprim sau nu relaţiile cu părinţi toxici

„Tata nu m​-a vrut, mama îşi dorea să cânt la vioară, iar eu să fug de acasă”. Oprim sau nu relaţiile cu părinţi toxici

Întreruperea relaţiilor cu părinţi toxici nu este simplă întrucât majoritatea copiilor au crescut alegând în permanenţă relaţia cu aceştia şi nu pe sine. O astfel de decizie vine cu suferinţă, cu sentimente de vinovăţie, cu incertitudini privind alegerea făcută. Şi totuşi, cum s-a ajuns aici? Ce s-a întâmplat în astfel de familii pentru ca un copil să spună „stop”?

Nu demult, făcea deliciul presei şi al internauţilor povestea cărţii „Marele Uriaş Prietenos”, reclamată la Protecţia Consumatorului de un părinte furios. Părintele a cerut amendarea… librăriei de unde cumpărase cartea. Şi pentru că părintele nu era un oarecare, ci un politician proeminent la el în judeţ, instituţia s-a executat.

acum 1 an · comentarii (47)

De la o vreme mi-e teamă pentru oamenii dragi din viaţa mea care sunt în vârstă şi care se află în grupul vulnerabil. Aveam şi înainte momente în care mă gândeam că poate e ultima lor aniversare sau ultima la care participă ei. Apoi îmi trecea gândul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Judecata. E ceva normal? E ceva ce le facem doar altora sau şi nouă? Avem în mod real un motiv de a ne fi frică de judecată sau totul e în mintea noastră? Îi judecăm pe copiii din viaţa noastră, fie că e vorba de cei cărora le predăm, dacă suntem profesori, sau de propriii noştri copii, dacă suntem (şi) părinţi? Învaţă ei mai apoi să judece, la rândul lor, sau se nasc cu abilitatea de a judeca?

acum 2 ani · comentarii (0)

În ultimii ani am reuşit să înţeleg mai bine care este rolul meu ca mamă şi soţie. De când s-au născut copiii, am crezut că e responsabilitatea mea să mă ocup de casă şi de familie: ce mănâncă, ce activităţi au, cu ce se îmbracă, ce şi când învaţă, să le citesc seara, să îi culc, să am grijă să stea destul afară, să am timp pentru fiecare din ei.

acum 2 ani · comentarii (8)

Gelu era premiantul clasei. Era cel mai deştept, cel mai cuminte şi cel mai generos dintr-o trupă de 34 de puşti. Gelu le ştia pe toate, îşi ajuta colegii în clasă, lăsa pe oricine să copieze după el la extemporale, iar în pauze avea jocuri liniştite. Era genul de copil cu care oricine ar vrea să fie prieten.

acum 2 ani · comentarii (4)

Pe nepusă masă, în casa lor a apărut o momâie urlătoare cu un smoc de păr pe creastă în loc de coafură. Zici că e buricul casei. Mama şi tata se uită la ea ca la a opta minune a lumii şi gravitează zi-noapte în jurul ei. Mătuşelele îi aduc daruri şi stau cu ochii căscaţi la toate gesturile ei. Până şi ceasul s-a dat peste cap şi şi-a înşirat toate orele în funcţie de somnul, baia şi alăptatul boţului cu creastă.

acum 2 ani · comentarii (0)

„Eu nu sunt făcut pentru asta!“, îmi explică trist un piţiponc de şase ani, întinzându-mi o foaie pe care stau înşirate trei adunări şi o scădere. E decepţionat şi trist. Ar fi vrut şi el să adune alunele veveriţei şi morcovii iepuraşului, dar „3 + 2“ i se pare a fi o adevărată grozăvie ce poate fi soluţionată numai de campionii clasei.

acum 2 ani · comentarii (4)

Atunci când părinţii sunt stresaţi, stresul devine contagios pentru copii. Aceştia reuşesc să-şi dea seama când părinţii lor devin copleşiţi sau se simt sub presiune. Astfel, studiile arată că cea mai mare sursă a stresului la copii şi adolescenţi nu sunt şcoala, programul încărcat sau presiunea grupului, ci stresul părinţilor. Prin urmare, a fi un bun părinte înseamnă în primul rând să îţi poţi gestiona stresul.

acum 3 ani · comentarii (1)

Ambalată în hârtie lucioasă, fericirea moţăie deja sub brad. Curând vom încovoia iar mesele cu tăvi. Şi iar toată arca lui Noe rumenită, cu un măr în gură, va trona peste recolte întregi de cartofi aurii. Ne vom minuna iar câţi litri de vin şi pălincă pot să tranziteze printr-un singur şi mititel pahar. Şi iar, ghiftuiţi şi ţanţoşi în haine cu sclipicele, ne vom îngropa sub un munte de cadouri şi vom aştepta să ne umple fericirea.

acum 3 ani · comentarii (3)
Modifică Setările