FOTO VIDEO Scandal stârnit de o prezentare de modă în memoria victimelor de la Colectiv: manechinele au defilat înfăşurate în folii pentru arşi

FOTO VIDEO Scandal stârnit de o prezentare de modă în memoria victimelor de la Colectiv: manechinele au defilat înfăşurate în folii pentru arşi

Modelele au defilat pe podium înfăşurate în folii pentru arşi, similare cu cele folosite de paramedici pentru a proteja arsurile victimelor şi de a le stabiliza temperatura corpului. FOTO Facebook

Designerul Eugen Olteanu a dorit să facă un gest caritabil lansând o colecţie pentru evenimentul Bucharest Fashion Week, încasările urmând să fie donate familiilor a două dintre victimele de la Colectiv. Ideea designerului, care a trimis manechinele pe podium înfăşurate în folii pentru arşi, a stârnit numeroase critici pe internet. Olteanu a postat pe Facebook un mesaj în care încearcă să explice intenţia sa onorabilă celor care îl critică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Designerul de încălţăminte Eugen Olteanu este pus la zid pe reţelele sociale după ce a prezentat în cadrul evenimentului Bucharest Fashion Week, desfăşurat între 1-6 decembrie, la Ambasad'Or Events & Leisure, o colecţie de cizme şi ghete concepută în memoria victimelor din clubul Colectiv, urmând ca produsele să fie scoase la licitaţie online, timp de o săptămână, iar banii strânşi astfel să fie direcţionaţi familiilor a două dintre victime, după cum s-a anunţa.

Dincolo de gestul caritabil, faptul că modelele au defilat pe podium înfăşurate în folii pentru arşi (n.r.- foliile au rol în regularea termică, au două feţe, una argintie şi cealaltă aurie, pentru persoanele cu arsuri se pune partea aurie spre piele, pentru hipotermie invers. Aceste folii ajută la reglarea temperaturii, pentru ca persoana afectată să nu intre în şoc), similare cu cele folosite de paramedici pentru a proteja arsurile victimelor şi de a le stabiliza temperatura corpului, a stârnit critici virulente pe Facebook.

 

„ Eugen Olteanu şi Bucharest Fashion Week, aveţi decenţa să prezentaţi scuze public IMEDIAT. Iar ceilalţi designeri ar face bine să se retragă de la acest eveniment, altfel nu sunteţi altceva decât complicii unei imense mizerii“, a postat indignată una dintre utilizatoare la fotografiile care înfăţisează modelele din prezentarea Eugen Olteanu.

FOTO Facebook 

„Prietene, eşti absolut idiot! Dacă într-adevar voiai să faci ceva caritabil, le îmbrăcai pe fetele astea în tricouri cu Goodbye To Gravity şi gata! Sper să nu-ţi mai cumpere nimeni vreodată creaţiile“, i-a recomandat o altă tânără designerului după ce a văzut manechinele acoperite cu foliile pentru arşi.

La rândul lui, criticul de modă Alin Gălăţescu a declarat pentru adevarul.ro că „un tribut nu se poate face aşa“.

Nu am văzut şi nici nu mă interesează Bucharest Fashion Week. E firesc ca lumea să reacţioneze aşa. Nu ai cum să fii deranjat că se aduce tribut unui astfel de eveniment tragic, dar nu cred ca era cazul să se întâmple aşa ceva. Eu am anulat show-uri mari în acea perioadă, Bucharest Fashion Week s-a ţinut. Nu poţi să atragi atenţia pe seama unei morţi şi pe seama unei asemenea tragedii naţionale de o asemenea intensitate. Şi fiecare gest care are legătură cu un astfel de eveniment trebuie făcut cu foarte mare grijă, nu aşa, este de părere Gălăţescu.

La câteva minute după publicarea acestui articol, fotografiile care înfăţişează modelele înfăşurate în folii pentru arşi au fost retrase de pe contul de Facebook Bucharest Fashion Week. “Vă invităm să vizionaţi secvenţe din catwalk-ul inedit al evenimentului Bucharest Fashion Week din acest sezon, ediţie pentru care am pregătit o colecţie caritabilă, în influenţe rock, cu scopul de a oferi victimelor de la clubul Colectiv un plus de ajutor şi din partea noastră”, după cum postase pe Facebook designerul Eugen Olteanu, ca preambul la galeria de imagini din cadrul prezentării sale.

După ce Eugen Olteanu şi-a prezentat colecţia de încălţăminte în cadrul Bucharest Fashion Week, creatorul de modă Cătălin Botezatu a criticat ideea mai tânărului său coleg de a înfăşura manechinele în folii termoizolante. „Din păcate asta nu înseamnă fashion. Să faci modă cu orice preţ e desuet, nu e admirabil. Aş vrea să cred că creatoarea sau creatorul a făcut-o ca omagiu sau să fraternizeze cu cei de la Colectiv, dar cred că de data asta a dat-o în bară. Nu cred că un designer consacrat ar face asta în România sau oriunde în lume", declarat Cătălin Botezatu, conform dcnews.ro.

Designerul i-a răspuns lui Botezatu, într-o intervenţie pentru România TV: „Eu nu am făcut lucru ăsta nici pe departe pentru imagine. Crede-mă că nu sunt interesat pentru nici un fel de publicitate. Şi să mai spun cât m-am implicat în tot timpul ăsta prin spitale şi peste tot şi ce am făcut eu. Foliile alea în Colecţia Colectiv, colecţia asta rock cu influenţe rock, a trebuit să punem şi alea că altfel nu mai era Colectiv, am simţit-o ca şi cum trebuia să fie colecţia copiilor ăstora.“

De asemenea, Eugen Olteanu anunţa pe Facebook că va dona banii lui Pavlos Jester (tânărul de 16 ani care s-a aflat în comă dupa ce şi-a salvat prietenul imobilizat într-un cărucior cu rotile) şi fraţilor Alexandru şi Nicoleta Şerban, internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

În ciuda faptului că designerul a anunţat că banii strânşi din vânzarea creaţiilor sale vor fi donaţi, pe Facebook au început să fie postate fotografii ale creatorului de modă inscripţionate cu mesaje ironice (foto jos), din care reiese că acesta ar fi avut şi un interes personal când a realizat colecţia tribut pentru victimele de la Colectiv.

FOTO Facebook 

Creatorul de modă Eugen Olteanu a postat pe Facebook un mesaj în care încearcă să explice intenţia sa onorabilă celor care îl critică:

Vă rugăm să aveţi răbdare până ne ajunge materialul video de la emisiunea lui Mihai Morar. În cadrul uneia dintre emisiuni au fost donaţi 2.000 euro, bani rezultaţi din vânzările colecţiei. Aceşti bani au fost înmânaţi de către Mara Bănică lui Pavlos Jester, victimă Colectiv. Noi nu am facut propagandă pe acest fapt, suntem surprinşi de cantitatea şi conţinutul mesajelor pe care le primim de la Dvs.... tocmai astăzi, după ce au postat cei de la Bucharest Fashion Week. Personal, dorim să nu interacţionăm şi să nu intrăm în polemici de fond cu comentarile Dumneavoastră. Revenim cu materialul video prin care vă putem arăta adevărata intenţie a iniţiativei.

Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek

Imagini din aceeasi galerie
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
  • Sursa foto Facebook.com/bucharestfashionweek
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările