Moduri în care relaţia cu tatăl influenţează viaţa de cuplu a fiecărei femei

Moduri în care relaţia cu tatăl influenţează viaţa
de cuplu a fiecărei femei

Relaţia cu tatăl influenţează viaţa de cuplu FOTO newkidscenter.com

Experienţele copilăriei ne dictează relaţiile din viaţa de adult. O relaţie mai puţin bună a partenerei cu tatăl poate influenţa modul în care va decurge viaţa de cuplu.

Bună sau rea, relaţia pe care aţi avut-o cu tatăl, biologic sau adoptiv, influenţează modul în care veţi relaţiona cu partenerul de viaţă. Dacă tatăl nu îşi manifesta dragostea sau a fost absent, tot acest algoritm poate apărea în relaţia cu partenerul de viaţă, putând deveni un cerc vicios. S-ar putea să fiţi atrase de parteneri care sunt, de asemenea, reci sau absenţi în relaţie, scrie bustle.com.

Totul se întâmplă în subconştient, manifestându-se pâna când o femeie este capabilă să spargă ciclul vicios, analizându-şi propriile emoţii, şi prin consiliere terapeutică.

Printre semnalele care indică acest lucru se află:

Frica de abandon

Dacă aţi crescut cu un tată care nu a fost prezent sau care nu v-a oferit atenţia de care aveaţi nevoie, atunci s-ar putea să vă confruntaţi cu frica de abandon, potrivit terapeutului Sonja Keller. Din motive evidente, acest lucru poate duce la tot felul de probleme în relaţia de cuplu.

Dezvolţi convingerea că toţi bărbaţii sunt la fel

Dacă tatăl tău a fost infidel, te vei aştepta ca toţi ceilalţi bărbaţi (sau parteneri, în general) să fie predispuşi la un astfel de comportament. Nu este surprinzător că această credinţă vă poate afecta relaţiile cu partenerii viitori şi poate necesita o „resetare“ a creierului pentru a putea trece de ce s-a întâmplat în trecut.

Aveţi nevoie de validare constantă

Dacă aţi crescut într-un mediu lipsit de încredere, este absolut normal să fiţi suspicioşi în relaţie. Nu veţi avea încredere în partener, îi veţi verifica constant telefonul şi îl veţi suspecta de infidelitate. Veţi cere dovezi de dragoste destul de frecvemt. Acest lucru poate fi obositor şi, în cele din urmă, îl vei împinge la gestul care îţi provoacă cea mai mare frică.

Nu lăsaţi bărbaţii să se apropie

Lipsa afecţiunii tatălui tău te doare şi acum? Te poate urmări o vreme îndelungată acest lucru. „O relaţie proastă cu tatăl tău te poate face să nu accepţi ca alţi bărbaţi să se apropie de tine, emoţional“, spune psihologul.  

Foloseşti sexul pentru a te simţi iubită

Toate femeile se simt iubite după ce fac sex cu partenerul. La acest lucru contribuie atât apropierea fizică, dar şi explozia de hormoni. Dar, uneori se poată ca acesta să fie un lucru nu foarte sănătos pentru psihicul tău. Este valabil mai ales atunci când stima ta de sine se bazează pe interesul sexual al partenerului, în opinia lui Keller. În mod evident, sexul nu este o sursă sănătoasă de încredere în sine şi, de obicei, va duce la probleme pe parcursul relaţiei.

Urăşti să fii singură

În strânsă legătură cu teama de abandon este şi teama de singurătate. Gândul te îngrozeşte atât de tare, încât vei putea fi prins în capcana unor relaţii nesănătoase. Acest lucru este cauzat de faptul că stima de sine este redusă, ceea ce vă va împiedica să credeţi că veţi reuşi să vă implicaţi într-o relaţie sănătoasă.

citeste totul despre: