Trucuri pentru prepararea legumelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul în care alegem să preparăm legumele sau posibilitatea de a le menţine cât mai mult proaspete şi gustoase ridică de cele mai multe ori probleme.

Metodele învăţate de la cei bătrâni sau noile trucuri ne ajută să gătim mai bine diferite feluri de mâncare şi să nu întâmpinăm probleme, fie că este vorba de gustul final sau de aspectul a ceea ce a fost preparat.

Următoarele sfaturi ne ajută în momentele de impas din bucătărie:

1.Cartofii împrospătează salata dacă în recipientul în care este pusă salata în apă punem felii de cartofi cruzi. Lăsaţi salata să stea cu ei împreună zece minute.

2.Cartofii puşi la fiert nu mai dau afară din vasul folosit dacă în apă adăugaţi o lingură de lapte.

3.Boiaua de ardei nu se pune niciodată pe carnea crudă pentru că se arde şi pentru că friptura dobândeşte un gust amar. Boiaua trebuie adăugată când carnea este friptă.

4.Legumele congelate îşi recapătă după scoaterea de la gheaţă gustul iniţial dacă le cufundaţi o dată în apă clocotită. Ea elimină mirosul de stătut.

5.Legumele uscate se înmoaie mai repede dacă în apa de fiert este pus şi un vârf de cuţit de bicarbonat.

6.Legumele albe îşi păstrează culoarea dacă apa în care clocotesc este pus puţin lapte.

7.Legumele uscate – fasolea, lintea – trebuie ţinute înainte de a fi gătite în apă rece sau mai bine în apă de ploaie o noapte.

8.Salata şi legumele cu frunze este recomandat să fie spălate în apă sărată. Prin acest procedeu sunt îndepărtate sigur insectele, oule sau viermii ascunşi.  

9.Ridichile rămân proaspete dacă le punem cu frunzele în apă şi cu bulbii roşii în sus.

10.Verdeţurile uscate îşi recâştigă mirosul dacă înainte de a le pune în mâncare, le aşezaţi o clipă deasupra unui vas cu apă clocotită.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite