Creştere spectaculoasă la Uzina Dacia din Argeş. Producţia s-a mărit cu 25% faţă de anul trecut

Creştere spectaculoasă la Uzina Dacia din Argeş. Producţia s-a mărit cu 25% faţă de anul trecut

Uzina de la Mioveni a produs aproape 25.000 de maşini în luna februarie FOTO: Renault România

Uzina Dacia de la Mioveni dă semne puternice de revenire după ce timp de mai multe luni a înregistrat scăderi ale producţiei din cauza pandemiei de SARS-CoV-2 şi a crizei microcipurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor făcute publice joi, 10 martie, de către Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), la Uzina Dacia de la Mioveni au fost produse în luna februarie 24.878 autoturisme. Ceea ce reprezintă o creştere de aproape 25% faţă de februarie 2021, când fuseseră produse 20.179 unităţi.

Per total, în primele două luni din acest an, la Uzina Dacia au fost produse 40.694 unităţi, de asemenea o creştere faţă de perioada similară din 2021, când au fost fabricate 39.988 autoturisme.

Şi Uzina Ford de la Craiova înregistrează creşteri. Astfel, în luna februarie au fost produse 19.233 autoturisme, mai mult faţă de februarie 2021, când au fost fabricate 19.193 maşini.

În perioada ianuarie-februarie din acest an, Ford a produs în România 38.588, în creştere faţă de ianuarie-februarie 2021, când producţia cumulată a însumat 37.815 unităţi.

 

Vă mai recomandăm şi:

BMW a oprit producţia de maşini la fabrica din Rusia şi nu mai livrează nimic ruşilor

 

Câte autoturisme au fabricat Dacia Mioveni şi Ford Craiova în prima lună a anului. Producţia a scăzut considerabil

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările