Noul obiectiv al lui Biden: vaccinarea completă a 160 de milioane de adulţi până pe 4 iulie

Noul obiectiv al lui Biden: vaccinarea completă a 160 de milioane de adulţi până pe 4 iulie

Joe Biden Foto Getty Images

Biden doreşte ca aproximativ jumătate din întreaga populaţie americană să fie vaccinată până la începutul lunii iulie. Oficialii americani se pregătesc să administreze vaccinuri adolescenţilor odată ce vor fi aprobate de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA)..

 

Încă de la instalarea sa la Casa Albă, Biden a făcut din lupta antiCovid o prioritate a administraţiei  sale.  Acum el ia in considerare mai ales persoanele care au ezitări referitoare la vaccinare, informeaza news.ro.  "Pentu că avem stocuri de vaccinuri, ne-am concentrat să convingem şi mai mulţi americani să vină şi să primească vaccinul care le este disponibil”, a declarat Joe Biden.

70% dintre americanii adulţi să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin pentru Covid-19 până la Ziua Independenţei

Preşedintele american  a anunţat marţi obiectivul ca 70% dintre americanii adulţi să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin pentru Covid-19 până la vacanţa de Ziua Independenţei din 4 iulie, el cerând să fie imunizaţi mai ales tinerii de 20-30 de ani, transmite Reuters.  

"Dacă vom reuşi în acest efort ... atunci americanii vor fi făcut un pas serios spre revenirea la normalitate".

În acest moment 105 milioane de americani sunt complet vaccinaţi şi mai mult de 56% dintre adulţii americani , adică 147 de milioane de oameni, au primit cel puţin o doză. 

"Există o mulţime de tineri, în special cei de 20 şi 30 de ani, care cred că nu au nevoie de el. Ei bine, vreau să fiu absolut clar: trebuie să vă vaccinaţi", a spus Biden.

Pentru a îndeplini obiectivul preşedintelui, guvernul va lucra pentru a face vaccinurile şi mai accesibile, ca mii de farmacii să permită programări şi să folosească Agenţia Federală de Management al Urgenţelor (FEMA) pentru a sprijini mai multe "clinici pop-up", după cum a anunţat Casa Albă a într-un comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările