Donald Trump intenţionează să lanseze o campanie de mitinguri împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA

Donald Trump intenţionează să lanseze o campanie de mitinguri împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump nu se recunoaşte învins în alegerile din 3 noiembrie

La aproape 36 de ore după ce democratul Joe Biden a ieşit învingător la urne în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, intenţionează să lanseze o campanie de mitinguri împotriva rezultatelor scrutinului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse apropiate preşedintelui Trump au declarat pentru CNN că principalii săi consilieri vor să demareze o serie de mitinguri în stilul campaniei electorale, pentru a amplifica afirmaţiile nefondate potrivit cărora alegerile i-ar fi fost furate lui Donald Trump. După valul de mesaje postate pe Twitter în care a acuzat, fără a oferi vreo dovadă, că alegerile au fost fraudate, Donald Trump plănuieşte acum să iasă pe străzi pentru a vorbi împotriva procesului electoral.
 
Şase zile după alegeri, şi două după ce Joseph Biden a fost declarat preşedinte-ales al Statelor Unite, Donald Trump refuză să se recunoască învins, obstrucţionând procesul tranziţiei şi creînd premizele unei crize constituţionale. Un nucleu dur de consilieri şi membri ai familiei explorează strategii legale şi parlamentare de invalidare a rezultatului, încurajaţi de tăcerea notabililor Republicani.
 
Doar doi senatori ai partidului prezidenţial l-au felicitat până acum pe Joseph Biden. A făcut-o în schimb ieri,  telefonic şi printr-o declaraţie de presă, fostul preşedinte George Bush Jr. "Americanii pot avea încredere că scrutinul a fost fundamental corect, că integritatea sa va rezista contestaţiilor şi deznodamântul e clar," se menţionează, printre altele, în declaraţia celui de-al 43-lea preşedinte al Statelor Unite. 
 
Între timp, preşedintele ales, Joe Biden, continuă să lucreze cu echipa sa pentru a prelua puterea în ianuarie 2021. Luni, Joe Biden va anunţa formarea unui grup operativ alcătuit din experţi în sănătate publică, grup care va gestiona pandemia de COVID-19. Duminică, echipa lui Joe Biden a anunţat că a lansat un website al tranziţie de putere la Casa Albă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările