Coronavirus în SUA: 1.939 de morţi într-o singură zi, cel mai ridicat bilanţ la nivel global. Pe cine acuză Trump

Coronavirus în SUA: 1.939 de morţi într-o singură zi, cel mai ridicat bilanţ la nivel global. Pe cine acuză Trump

Num[rul total al mor'ilor a trecut de 12.000

Numărul persoanelor care au decedat în ultimele 24 de ore pe teritoriul SUA în urma infecţiei cu noul coronavirus a ajuns la 1.939 de persoane, potrivit datelor furnizate marţi seara de Universitatea Johns Hopkins, transmite miercuri AFP. Numărul morţilor în New York l-a depăşit pe cel al atentatelor din 11 septembrie 2001.

Este cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat la nivel global de la începutul pandemiei. Numărul total al deceselor din SUA a atins 12.722, apropiindu-se de Italia (17.127) şi Spania (13.798).
 
În SUA s-a înregistrat un sfert din cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 declarate oficial la nivel mondial: 396.223, 29.609 într-o singura zi.
 
"America continuă să realizeze mai multe teste decât orice altă ţară de pe glob şi cred că, probabil, acesta este motivul pentru care avem mai multe cazuri", a declarat marţi preşedintele Donald Trump în conferinţa de presă zilnică, în care a precizat că până în acest moment s-au făcut circa 1.8 milioane de teste.
 
"Ştiu foarte bine că unele ţări foarte populate au mai multe cazuri decât noi, dar nu le raportează", a ţinut să sublinieze liderul de la Casa Albă.
 
Statul New York este principalul focar al epidemiei, cu aproape 5.500 de decese şi 140.000 de cazuri de îmbolnăvire, în principal în oraşul New York.
 
Autorităţile au avertizat săptămâna trecută că între 100.000 şi 240.000 de persoane ar putea muri din cauza COVID-19 în SUA, conform tendinţelor şi cu respectarea recomandărilor privind distanţare socială.
 
Pandemia a ucis cel puţin 80.142 de persoane din 192 de ţări, conform datelor compilate marţi seara de AFP din surse oficiale. 
 
Preşedintele SUA Donald Trump l-a acuzat marţi pe inspectorul general al Departamentului de Sănătate de crearea unui ''dosar fals'' privind deficienţele cu care se confruntă spitalele americane care se află în primele linii ale epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.
 
Preşedintele nu a oferit niciun motiv pentru a pune sub semnul întrebării raportul inspectorului general al Departamentului de Sănătate privind deficienţele critice.
 
Concluziile raportului au confirmat ceea ce guvernatorii, primarii şi oficiali locali din domeniul sănătăţii spun de săptămâni întregi: faptul că spitalele la nivel naţional nu au o capacitate suficientă pentru a face faţă valului de bolnavi de coronavirus.
 
Dar preşedintele Trump a sugerat faptul că inspectorul general este motivat politic şi a întrebat de ce acesta nu a discutat cu amirali, generali, vicepreşedinte sau alţi responsabili înainte de a elabora raportul. "Un alt dosar fals", a scris Trump pe Twitter. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: