Rusia: premierul Mihail Mişustin vrea geolocalizarea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi de Covid-19

Rusia: premierul Mihail Mişustin vrea geolocalizarea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi de Covid-19

FOTO AFP

Premierul rus Mihail Mişustin a dat luni termen Guvernului cinci zile să dezvolte un sistem care să permită - prin folosirea datelor geolocalizării telefoanelor mobile - o depistare a deplasării persoanelor care s-au aflat în contact cu pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus şi o îndemnare a acestora la izolare, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest dispozitiv va permite urmărirea ”cetăţenilor care se află în contact cu pacienţi contaminaţi, pe baza informaţiilor furnizate de către operatorii telefonici cu privire la o geolocalizarea unui telefon mobil”, a precizat într-un comunicat Ministerul rus al Telecomunicaţiilor.

Acest lucru ”le va permite cetăţilor să fie informaţi (prin telefon) şi să ştie dacă au fost în contact cu o persoană contaminată” şi să fie ”informaţi cu privire la necesitatea de a se izola”, a adăugat el.

Până în prezent, 438 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Rusia care - într-o încercare de a opri epidemia - a interzis temporar pe teritoriul rus a oricărui cetăţean străin.

Prin folosirea datelor personale, Rusia urmează exemplul altor ţări, care au luat măsuri asemănătoare, urmând exemplul Israelului, care şi-a autorizat recent serviciul de securitate internă Shin Beth să colecteze date de geolocalizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: