Cursa pentru vaccinul anti-coronavirus. Rusia: teste clinice pe 50 de militari şi antidotul pregătit sub formă de iaurt

Cursa pentru vaccinul anti-coronavirus. Rusia: teste clinice pe 50 de militari şi antidotul pregătit sub formă de iaurt

FOTO Shutterstock

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că va începe testele clinice pentru un vaccin împotriva covid-19 pe un grup de 50 de militari. Pe de altă parte, un institut din Sankt Petersburg susţine că lucrează la un vaccin care poate fi administrat sub formă de iaurt.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru a verifica siguranţa şi eficienţa vaccinului au fost selectaţi 50 de militari, între care cinci femei, care s-au oferit să participe la teste", se afirmă într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, vaccinul a fost elaborat cu participarea specialiştilor militari de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică Nr. 48 al Ministerului Apărării de la Moscova.

Testele clinice vor începe miercuri şi ar urma să fie încheiate la sfârşitul lui iulie.

Guvernul rus a anunţat că şapte centre ştiinţifice din ţară lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

Unul dintre aceste centre este şi Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg, care dezvoltă un vaccin ce poate fi administrat sub formă de iaurt. O declaraţie în acest sens a fost făcută marţi de către Vladimir Cehonin, vicepreşedintele Academiei Ruse de Ştiinţe. „Acest vaccin se află în faza studiilor preclinice”, spune academicianul rus, citat de agenţia de presă TASS.

Rusia este a treia cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, înregistrând oficial până acum 423.471 de cazuri de infectare, dintre care 5.037 fatale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: