VIDEO Misiune încheiată cu succes. Naveta Discovery a ajuns pe Pământ

Naveta Discovery a aterizat cu succes în California, la baza aeriană Edwards, după o misiune de 14 zile, despre care cei de la NASA spun că a fost un real succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit site-ului oficial NASA, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Centrul Spaţial NASA din Kennedy, şefii misiunii au descris misiunea navetei Discovery drept una extraordinară.

Misiunea echipajului STS-131 al navetei Discovery, o misiune cu adevărat bună. Multe informaţii ştiinţifice şi multe lucruri bune au fost transmise către staţie. Nu puteam fi mai mândri de echipa noastră, a declarat Mike Moses, reprezentant al NASA.

Aterizarea navetei Discovery era prevăzută să aibă loc vineri, dar a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Naveta Discovery a efectuat o misune de 14 zile în spaţiu, cu şapte astronauţi la bord.

În cadrul misiunii, astronauţii au ieşit de trei ori pe orbită. Principalul obiectiv al misiunii a fost instalarea unui nou rezervor de amoniac pe ISS. Rezervorul a fost ataşat pe exteriorul avanpostului orbital.

Urmăriţi imagini de la aterizarea navetei Discovery pe Pământ:

Aceasta este una dintre ultimele misiuni majore de întreţinere a staţiei organizate de NASA înainte de retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, prevăzută pentru sfârşitul acestui an.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările