Tensiuni în Georgia: Opoziţia contestă rezultatul alegerilor şi îndeamnă la mobilizare

Tensiuni în
Georgia: Opoziţia contestă rezultatul alegerilor şi îndeamnă la mobilizare

Pancartă cu Miheil Saakasvili, liderul opoziţiei georgiene, în timpul unui marş de contestare a alegerilor la Tbilisi FOTO EPA-EFE

Opoziţia georgiană contestă rezultatele alegerilor legislative şi îndeamnă la mobilizare, după ce Comisia Electorală a atribuit victoria partidului aflat la putere, cu un scor de 48,5% la 45%, în urma numărării a două treimi dintre voturile exprimate sâmbătă, relatează Euronews, potrivit news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Partidul Visul Georgian a obţinut victoria în alegeri pentru a treia oară”, a revendicat liderul formaţiunii Bidzina Ivanişvili.

„Ceea ce cere ţara noastră este o echipă solidă, iar noi o avem. Alegătorii georgieni au învăţat foarte repede să rezolve lucrurile, dar pentru europeni este mai lung”, a apreciat el.

Opoziţia condusă de către Miheil Saakaşvili nu a spus ultimul cuvânt.

Fostul preşedinte exilat în Ucraina acuză partidul aflat la putere de „falsificarea masivă a rezultatelor” alegerilor legislative de sâmbătă şi îşi îndeamnă susţinătorii să se mobilizeze.

„Opoziţia prooccidentală a triumfat şi a câştigat alegerile”, apreciază Petre Ţiskanişvili, un membru al Partidului Mişcarea Naţională Unită.

„Este, aşadar, important ca toate buletinele de vot şi toate secţiile de votare să fie acum protejate de către reprezentanţii noştri, pentru că acest Guvern are tendinţa să manipuleze rezultatele finale. Este prea devreme să nu bucurăm în acest stadiu”, a apreciat el.

Potrivit Comisiei Electorale, aproape 55% dintre alegători s-au prezentat la vot, însă rezultatele definitive ar putea fi cunoscute abia la sfârţitul acestei luni, din cauza complexităţii procesului electoral.

În urma acestor alegeri ar urma să se înnaoiască 120 din cele 150 de mandate în Parlament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările