Statele Unite: CIA confirmă că a pierdut oameni în atentatul din Afganistan

Statele Unite: CIA confirmă că a pierdut oameni în atentatul din Afganistan

.

Şapte funcţionari CIA au fost ucişi şi alţi şase răniţi într-un atentat sinucigaş comis miercuri într-o bază din estul Afganistanului, a confirmat joi Agenţia Centrală de Informaţii /CIA/ a SUA într-un comunicat, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un responsabil al ambasadei Statelor Unite de la Kabul a declarat miercuri că în acest atentat au pierit în total opt americani.

Atentatul, revendicat de talibani, a avut loc la Baza operaţională avansată Chapman, situată în provincia Khost, aproape de frontiera cu Pakistanul.

Aceste baze sunt folosite mai ales de CIA şi adăpostesc o echipă de reconstrucţie provincială (PRT) compusă din civili şi militari. Americanii antrenează acolo şi forţele speciale afgane, potrivit responsabililor americani.

'Cei care au murit ieri erau departe de casa lor şi aproape de inamic, făceau o muncă grea, dar necesară pentru apărarea ţării noastre împotriva terorismului', a declarat directorul CIA într-un mesaj adresat angajaţilor agenţiei.

Identitatea victimelor şi natura muncii lor nu vor fi încă făcute publice 'din cauza caracterului sensibil al misiunii lor şi a altor operaţiuni în curs', precizează CIA.

Agenţia de informaţii nu pierduse decât patru funcţionari, de la atentatele din 11 septembrie 2001 până la începutul războiului în Afganistan, potrivit presei americani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: