Preşedintele irakian poate din nou să vorbească, la trei luni după ce a suferit un accident vascular cerebral

Preşedintele
irakian poate din nou să vorbească, la trei luni după ce a suferit un accident
vascular cerebral

Jalal Talabani, preşedintele irakian

Preşedintele irakian Jalal Talabani, spitalizat din decembrie în Germania după un accident vascular cerebral, este din nou capabil să se exprime şi să recunoască feţe familiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Starea de sănătate a preşedintelui se îmbunătăţeşte. El răspunde bine la tratament“, a explicat pentru agenţia France Presse Najmeddin Karim, medic al şefului de stat şi guvernator al provinciei Kirkuk din nordul Irakului.

„El vorbeşte, citeşte, mănâncă şi urmează un tratament de fizioterapie“, a adăugat medicul, precizând că Talabani este capabil să recunoască persoanele din jurul său.

„Echipa medicală germană este optimistă cu privire la ameliorarea stării sale de sănătate. Întoarcerea sa în Irak depinde de sfatul medicilor la Berlin“, a concluzionat Karim.

Talabani, în vârstă de 79 de ani, a fost transferat pe 20 decembrie în capitala germană după ce a fost victima unui accident vascular cerebral cu trei zile înainte.

El a fost supus cu succes unei operaţii pe cord în Statele Unite, în august 2008 şi tratat de mai multe ori în străinătate.

Primul şef de stat kurd din Irak, Talabani şi-a construit o solidă reputaţie de pacifist, încercând să reducă diviziunile profunde existente între comunităţile de suniţi, şiiţi, arabi şi kurzi din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările