Partidul islamist din Tunisia suspendă Parlamentul

Partidul islamist din Tunisia suspendă Parlamentul

Partidul islamist de guvernământ, Ennahda, din Tunisia, a anunţat în această după-amiază că accepta suspendarea Adunării Naţionale Constituente, făcând apel la rivalii din opoziţie să realizeze un guvern de uniune naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „În ciuda problemelor noastre legale şi formale, sperăm că această decizie va servi ca o motivare pentru adversarii noştri politici de a se aşeza la masa negocierilor“, notează declaraţia oficială a partidului Ennahda.

Declaraţia, semnată de şeful partidului, Rached Ghannouchi, citează că partidul speră că suspendarea Adunării- care are atribuţii legislative- va duce la formarea unui guvern de unitate naţională.

Ennahda, formaţiunea politică principală din coaliţia de guvernământ, afirmă că doreşte o „soluţie de consens în aceste vremuri tulburi, caracterizate de probleme de securitate şi provocări economice majore“.

Marţi, ANC, o instituţie creată în 2011 pentru a realiza un consens naţional pentru realizarea unei noi constituţii, a fost suspendat.

Purtătorul de cuvânt, Mustafa Ben Jaafar, a declarat că lucrările ANC-ului vor fi suspendate până când guvernul şi opoziţia vor deschide negocierile care să scoată ţara din criza politică din prezent. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: