Meleşcanu anunţă o conferinţă internaţională la Bucureşti pentru soluţionarea crizei dintre Qatar şi vecinii săi

Meleşcanu
anunţă o conferinţă internaţională la Bucureşti pentru soluţionarea crizei dintre Qatar şi
vecinii săi

Teodor Meleşcanu, primul din dreapta, la Forumul de la Doha FOTO EPA-EFE

Uniunea Europeană (UE) intenţionează să organizeze o conferinţă internaţională pentru soluţionarea crizei diplomatice dintre Qatar şi vecinii săi, a anunţat sâmbătă, la Forumul de la Doha, ministrul român de Externe Teodor Meleşcanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne gândim la un eveniment comun între UE şi ţările arabe, şi ne-ar plăcea să avem o discuţie directă cu ţările din Consiliul de Cooperare al Golfului. Sperăm să-l organizăm în aprilie şi, în principiu, va avea loc la Bucureşti“, a spus Meleşcanu în contextul în care ţara noastră se pregăteşte să preia, la 1 ianuarie, preşedinţia rotativă a UE.

Ministrul de Externe al Qatarului, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, a îndemnat totodată Kuwaitul să-şi continue efoturile de mediere, transmite Reuters.

„Emirul (Kuwaitului, n. red.) a jucat un rol de prim-plan în soluţionarea crizei, fapt apreciat mult de Qatar. Vom continua să contăm pe Kuwait şi pe ţările din regiune“, a declarat el.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul au impus în iunie 2017 un embargo economic şi diplomatic Qatarului, considerându-l prea apropiat de Iran, marele rival regional al regimului wahhabit de la Riad, şi că susţine terorismul prin deschiderea arătată faţă de Fraţii Musulmani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: