Un prelat care locuieşte în reşedinţa Papei Francisc a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Un prelat care locuieşte în reşedinţa Papei Francisc a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Resedinta Santa Marta FOTO EPA

Un prelat italian care locuieşte în aceeaşi reşedinţă cu Papa Francisc, în Cetatea Vaticanului, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus miercuri şi transportat la un spital din Roma, relatează AFP, citând presa italiană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de monseniorul Gianluca Pezzoli, în vârstă de 58 de ani, coordonatorul secţiei italiene din cadrul Secretariatului de Stat (Guvernul Vaticanului, n. red.). El locuieşte de mai mulţi ani în Casa Santa Marta, o reşedinţă cu regim hotelier în care Suveranul Pontif în vârstă de 83 de ani deţine un mic apartament, îşi ia mesele şi acordă audienţe private.

Casa Santa Marta urmează să fie dezinfectată, potrivit unor surse neoficiale citate de „La Stampa” şi Ansa.

Directorul sălii de presă de la Vatican, Matteo Bruni, nu a putut fi contactat de AFP pentru a confirma informaţia.

După alegerea sa la şefia Bisericii Catolice, Papa Francisc a refuzat să trăiască izolat în somptuoasele apartamente din Palatul Apostolic, preferând un apartament de 50 de metri pătraţi din Casa Marta, care găzduieşte şi prelaţi aflaţi în trecere pe la Vatican, notează AFP.

Potrivit site-ului Vatican Insider, administrat de „La Stampa”, Papa Francisc este înconjurat de câteva zile de „un cordon sanitar anti-contagiere”. El nu îşi mai ia mesele în salonul comun de la parterul reşedinţei, ci în apartamentul său.

Monseniorul Gianluca Pezzoli nu s-ar fi aflat în contact direct cu Papa Francisc în ultimele zile, potrivit unui jurnalist de la revista iezuită „America” care îi dezvăluie identitatea.

Pe lângă acest caz, patru persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la Vatican: un preot, un angajat al serviciului de bunuri şi alţii doi de la muzee.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: