Militarii ruşii au cerut liste cu apartamentele goale din Herson. Ce ar putea face cu ele

Militarii ruşii au cerut liste cu apartamentele goale din Herson. Ce ar putea face cu ele

Tanc rusesc intră în Herson foto TASS

Herson a fost primul oraş important care a căzut în mâinile forţelor ruse de la începutul invaziei lor militare în Ucraina, pe 24 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform BBC, există informaţii că trupele ruse au cerut liste cu apartamentele goale în oraşul Herson.
 
Ihor Kolykhaiev, primarul Hersonului, a confirmat acest lucru pentru jurnalişti, dar spune că nu este sigur pentru ce va fi folosită lista. Nu se ştie deocamdată dacă apartamentele vor fi oferite militarilor ruşi.
 
Cu toate acestea, serviciile de informaţii militare ale Ucrainei susţin că apartamentele vor găzdui trupe şi agenţi de informaţii.
 
Jurnaliştii BBC spun că în rândul populaţiei ocupate circulă zvonul că armata rusă s-ar putea pregăti pentru un referendum, dar primarul Kolykhaiev a negat acest lucru, susţinând că este interzisă organizarea unui asemenea demers în timpul legii marţiale.
 
Jurnaliştii BBC au vorbit cu un locuitor al Hersonului care a declarat că oamenii au rămas fără medicamente, iar informaţia că sistemul bancar ucrainean va fi oprit a stârnit multă agitaţie în rândul populaţiei din regiune.  
 
Sursa citată arată că au existat unele încercări din partea ocupanţilor de a instala rublele ruseşti în anumite zone, dar au eşuat.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările