Cine îi manipulează pe antivacciniştii şi negaţioniştii greci?

Cine îi manipulează pe antivacciniştii şi negaţioniştii greci?

Grecia, proteste ale anti-vaccini;tilor

În Grecia, autorităţile văd semne ale unei ”acţiuni bine orchestrate de instigatori periculoşi care exploatează masa negaţioniştilor şi a antivacciniştilor”, scrie presa elenă.

Pe lângă cererile de exhumări, care au fost foarte numeroase în ultima perioadă (cu revendicarea de a se dovedi decesul din cauza coronavirusului), pe lângă valul de procese împotriva medicilor şi asistentelor medicale care au tratat pacienţi cu Covid-19, în ultimul timp se amplifică valul părinţilor negaţionişti care atacă profesorii pentru că aplică legea. 
 
Mişcarea  ”grecilor autohtoni indigeni”
 
În scenă a apărut şi o mişcare a ”grecilor autohtoni indigeni” care invocă aşa-zise hotărâri judecătoreşti internaţionale şi acţionează în diverse regiuni ale ţării, susţinând că pot, prin diverse hârtii întocmite de ei, să revoce decizii ale instituţiilor statului. 
 
Miercuri, la Salonic, un părinte negaţionist, supărat că fiul lui nu fost primit la şcoală fără mască şi fără rezultatul negativ al unui autotest pentru coronavirus, cum prevăd normele instituite de guvernul grec, a pretins că pe baza procedurii instituite de ”grecii indigeni autohtoni” îi aplică directoarei şcolii o ”amendă” în valoare de 2,7 milioane de euro!, scrie I Efimerida, catalogând conţinutul hârtiilor prezentate de părinte drept ”delirant”.
   
Scena a fost repetată de către un angajat nevaccinat al Primăriei Minoa Pediada din Creta. Angajata în cauză (fizioterapeut) a fost reclamată de către primărie, pentru că, deşi era nevaccinată şi se afla în regim de suspendare a activităţii, a continuat să meargă la muncă. Aceasta s-a baricadat împreună cu soţul ei în Centrul pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, refuzând să plece. Potrivit presei locale, angajata a schimbat încuietoarea centrului pentru a nu mai putea intra nimeni în clădire!
 
În ciuda apelurilor făcute de viceprimar de a părăsi clădirea, aceasta a început să mute mobilierul şi tot ce găsea în cale, strigând în acelaşi timp că este ”indigen autohton şi nimeni nu are dreptul de a o scoate din clădire...”.
 
Angajata a susţinut şi ea că acţionează pe baza Proclamaţiei ”Grecilor Indigeni Autohtoni” care invocă aşa-zise hotărâri judecătoreşti internaţionale şi acţionează în diverse regiuni ale ţării, susţinând că pot, prin astfel de hârtii, să revoce decizii ale instituţiilor statului.
 
În cele din urmă, poliţia a reuşit să intre în centrul respectiv şi să o aresteze pe angajată, care a fost dusă la secţia de poliţie, în prezenţa unui procuror.
 
Pe de altă parte, un medic din Grecia a dezvăluit că sunt pacienţi antivaccinişti care refuză să li se facă transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-Covid, de teamă că ar putea fi otrăviţi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Asociaţiei Medicale din Patras, Anna Mastorakou, care a cerut procurorilor să intervină.
 
 „Până acum, am văzut pacienţi nevaccinaţi care refuzau să fie intubaţi, ceea ce a dus la multe decese, dar acum avem persoane care refuză transfuziile", a spus medicul. Anna Mastorakou a sugerat că este vorba despre o reţea organizată de antivaccinişti şi nu despre cazuri singulare izolate. „Dacă cineva intră în operaţie sau doreşte o transfuzie şi aparţine grupului anti-vacciniştilor cere să nu i se facă transfuzii cu sânge de la o persoană vaccinată anti-Covid. Desigur, refuzul nu are nicio bază ştiinţifică“, a spus Mastorakou.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările