Cât de mult susţin europenii Statele Unite ale Europei

Cât de mult susţin europenii Statele
Unite ale Europei

Fostul preşedinte al Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz (în imagine), a propus transformarea Uniunii Europene în Statele Unite ale Europei FOTO EPA

Conceptul Statele Unite ale Europei, evocat recent de liderul social-democrat Martin Schulz, se bucură de cel mai mare sprijin în Germania şi Franţa şi nu entuziasmează deloc în Marea Britanie, care se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, arată un sondaj YouGov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape o treime dintre germani (30%) sunt de acord cu ideea lui Martin Schulz de a crea Statele Unite ale Europei. Germanii sunt urmaţi de francezi, care susţin în proporţie de 28% acest concept.

Cel mai mic sprijin vine din Marea Britanie, unde aproximativ 10% dintre cetăţeni sunt pentru crearea unei astfel de entităţi.

Nici popoarele scandinave - danezii, finlandezii, norvegienii şi suedezii - nu se arată încântaţi de această idee, doar 12-13% dintre respondenţii nordici pronunţându-se favorabil.

Sondajul YouGov a fost efectuat în perioada 13-19 decembrie, pe un eşantion de 8.138 de persoane de cel puţin 18 ani.

Martin Schulz a propus la începutul acestei luni transformarea Uniunii Europene în Statele Unite ale Europei până în 2025 şi aderarea la o constituţie comună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările