Şoferul care a ucis cu un SUV cinci persoane şi a rănit altele 18 la Trier a fost plasat în detenţie provizorie. Omagiu pentru victime

Şoferul care a
ucis cu un SUV cinci persoane şi a rănit altele 18 la Trier a fost plasat în detenţie
provizorie. Omagiu pentru victime

Trier în alertă FOTO Julien Warnand

Şoferul german în vârstă de 51 de ani care a ucis marţi cinci persoane, inclusiv un bebeluş, şi a rănit alte 18, pe care le-a lovit cu maşina, într-o zonă pietonală în oraşul german Trier, a fost plasat miercuri în detenţie provizorie, a anunţat parchetul, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

O plasare într-un centru psihiatric a acestui bărbat, care se afla în stare de ebrietate la momentul faptelor, a fost luată o vreme în calcul.

Însă un judecător de instrucţie de la Tribunalul din Trier a hotărât miercuri să-l plaseze în detenţie.

El este acuzat de cinci omoruri şi 18 tentative de omor, a precizat parchetul.

El a rulat cu viteză, marţi după-amiaza, la bordul unui SUV, într-o zonă pietonală, în acest oraş situat în landul Renania-Palatinat, omorând cinci persoane - inclusiv un bebeluş în vârstă de 19 săptămâni - şi alte 18 persoane, dintre care şase grav.

El a fost arestat la doar câteva minute după cursa nebună, a cărei motivaţie rămâne de stabilit.

Anchetatorii au îndepărtat, însă, un mobil politic sau religios.

Omagiu

Sute de oameni s-au adunat miercuri - în pofida restricţiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19 - în apropiere de Porta Nigra, monumentul emblematic al Trierului, pentru a aduce un omagiu victimelor.

„Să  întreţinem această solidaritate pe care o văd aici, în acest moment, în săptămânile şi lunile viitoare”, a îndemnat primarul oraşului, Wolfram Leibe.

Conducătoarea landului, Malu Dreyer, a evocat un „teribil eveniment aici, în acest oraş frumos”.

„Nimic, cu adevărat nimic nu poate justifica acest act brutal şi teribil”, a deplâns ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările