Sărbătorile de Paște, cu ploi și vijelii. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mini-vacanța de 1 Mai și de Paște, ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării.

Umbrela va fi un accesoriu necesar în noaptea de Înviere Arhivă
Umbrela va fi un accesoriu necesar în noaptea de Înviere Arhivă

Meteorologii nu au vești bune pentru perioada imediat următoare. „Nu putem să spunem că scăpăm de ploi. Este o vreme schimbătoare, dar dacă ne referim la ziua de astăzi, pentru cei care se află în Crișana, Maramureș, Transilvania sau Moldova, putem spune că veștile sunt bune, pentru că vremea se menține predominant însorită pe tot parcursul zilei. Tot aici, valorile termice vor fi destul de ridicate, mai ales în Dealurile de Vest, unde se vor înregistra 25-26 de grade.

Într-adevăr, sunt așteptate înnorări în special în a doua parte a zilei și pe parcursul zilei care urmează în regiunile sudice, în zona Olteniei, Munteniei și zona Dobrogei. Chiar și pe litoral, mai ales în stațiunile din sudul litoralului, sunt așteptate ploi de scurtă durată în această seară și pe parcursul nopții”, a explicat Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, la Antena 3 CNN.

Vremea frumoasă va rămâne pe parcursul zilei de mâine în jumătatea nordică țării, iar pe măsură ce ne apropiem de noaptea de Înviere și de prima zi de Paște, ploile vor fi prezente mai ales în sud-vestul teritoriului, în zona Olteniei, în zona Banatului, dar treptat și în Crișana, Maramureș, Transilvania și desigur în zonele montane aferente, a mai spus Oana Păduraru.

”Temperaturile nu vor avea oscilații semnificative, de la o zi la alta, pe tot parcursul acestei minivacanțe. Maximele astăzi se vor încadra între 16 grade pe litoral și 26 de grade în partea de vest a țării, mâine ne așteptăm la maxime cuprinse între 16 și 25 grade.

În zona Capitalei, valorile termice se vor situa în jurul a 22 grade în următoarele zile, puțin mai scăzute pe parcursul zilei de mâine, iar minimele termice se vor încadra în mare parte din țară între 3 și 13 grade“. 

Cele mai ridicate valori rămân tot în zona litoralului.

„În perioada Sărbătorilor Pascale, vremea va fi mai bună în partea de sud-est a țării, unde ne așteptăm la o vreme predominantă însorită, iar dacă ne referim și la intensificările de vânt, deocamdată acestea sunt prezente în sudul Banatului, în zona județului Caraș Severin, unde este de altfel și cod galben de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși chiar și 70 de km/h. În restul teritoriului, intensificări ale vântului ușoare vor fi prezente doar izolat și pentru intervale scurte de timp”, a anunțat meteorologul Oana Păduraru în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite