În Danemarca au fost depistate 33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

În Danemarca au fost depistate 33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină se răspândeşte mai rapid                       FOTO Guliver Gettyimages / Andrew Theodorakis

33 de infectări cu noua tulpină de coronavirus au fost identificate în Danemarca, tulpină care se răspândeşte rapid în unele zone din Marea Britanie, potrivit autorităţilor, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritatea daneză pentru boli infecţioase (Institutul de stat pentru vaccinuri- SSI) a publicat mierucir un raport în care afirmă că aceste cazuri au fost descoperite în urma efectuării unor teste pentru despirarea COVID-19, efectuate între 14 noiembrie şi 14 decembrie, scrie Reuters, citat de Agerpres. 

Danemarca este unul dintre liderii internaţionali în secvenţierea genomului şi a analizat până acum material genetic de la 7.805 de teste pozitive din această perioadă. Noua tulpină de coronavirus a fost depistată în 0,4% din infectări. Dat fiind că doar 13,5% din testele pozitive din acea perioadă au fost analizate, este foarte probabil ca procentul infectaţilor cu noua tulpină să fie mai mare. 

„Ultimele rezultate ale secvenţierii genetice indică faptul că au existat infectări comunitare în Danemarca cu noua tulpină a virusului din Anglia, deşi la un nivel foarte scăzut”, a precizat Instititutul de stat pentru vaccinuri. Danemarca este una dintre numeroasele ţări care a suspendat zborurile din Marea Britanie, în regat noua tulpină a virusului s-a răspândit rapid, în special în sudul ţării. 

De asemenea, conform informaţiilor de până acum, cele 33 de persoane infectate cu noua tulpină a virusului nu ar fi călătorit în alte ţări şi nici nu au avut vreo legătură cu Anglia. 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările