Nepalul îşi închide şcolile din cauza poluării atmosferice

Nepalul
îşi închide şcolile din cauza poluării atmosferice

Smog deasupra Kathmandu, Nepal Foto AFP

Pentru prima dată în istoria ţării Himalaya, autorităţile din Nepal au ordonat închiderea şcolilor din cauza poluării atmosferice, relatează luni AFP, citat de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Capitala Nepalului, Kathmandu este învăluită într-un fum gros de particule. În prezent este clasată printre cele mai poluate oraşe din lume, indicele calităţii aerului atingând valori de peste 300 la sfârsiţul săptămânii trecute.

„S-a decis închiderea instituţiilor de învăţământ până vineri. Din câte ştim, este prima dată când şcolile sunt închise din cauza poluării", a declarat pentru AFP Deepak Sharma, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Experţii atribuie această poluare efectului combinat al incendiilor forestiere din mai multe părţi ale ţării şi condiţiilor meteorologice.

Givernul a solicitat populaţiei să rămână în case şi să evite deplasările, lucrările de construcţie sau incinerarea gunoiului.

Vizibilitatea redusă din cauza poluării a perturbat şi zborurile către aeroportul din Kathmandu, provocând întârzieri de câteva ore.

Aeroportul a fost închis chiar vineri, când vizibilitatea a scăzut sub 1.000 de metri, înainte de a fi redeschis în aceeaşi zi, potrivit unui oficial al aeroportului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările