Coreea de Nord a raportat primul caz de COVID-19. Ce reacţie a avut Kim Jong Un

Coreea de Nord a raportat primul caz de COVID-19. Ce reacţie a avut Kim Jong Un

Foto EPA EFE

Coreea de Nord a raportat duminică primul caz de COVID-19, autorităţile considerându-l „caz cu suspiciune”. Reacţia liderului Kim Jong Un nu a întârziat să apară.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o reuniune de urgenţă după anunţarea primului caz cu suspiciune de COVID-19, a transmis duminică agemţia oficială de presă din Coreea de Nord, KCNA, citat de CNN.
 
KCNA a precizat că persoana infectată a intrat ilegal în Coreea de Nord, prin Kaesong City, în 19 iulie, după ce dezertase în Coreea de Sud cu trei ani în urmă.
 
Pacientul a fost testat şi plasat în carantină, alături de toţi cei cu care s-a aflat în contact recent, menţionează KCNA.
 
Kim Jong Un a instituit măsuri de izolare pentru regiunile din jurul Kaesong  şi a declarat stare de urgenţă ”într-o zonă relevantă”, conform KCNA.
 
Comisia Militară Centrală va ancheta unitatea responsabilă de intrarea ilegală a pacientului şi ”va administra o pedeapsă severă”. a subliniat KCNA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările