Radio Guerrilla se întoarce ON air „foarte curând“

Radio Guerrilla se întoarce ON air „foarte curând“

Pe site-ul dedicat se specifică faptul că „Binili se întoarce în curând. Da ̓ foarte curând“ FOTO radioguerrilla.ro

Radio Guerrilla urmează să debuteze ON air „foarte curând“, potrivit unui anunţ făcut pe site-ul dedicat. Astfel, „Binili se întoarce în curând“.

Radio Guerrilla beneficiază de un site, care poate fi accesat aici, iar pentru moment poate să fie ascultat în mediul online. Pe site se specifică faptul că „Binili se întoarce în curând. Da ̓ foarte curând“.

Pe acelaşi site dedicat se arată şi reţeua Radio Guerrilla, care cuprinde opt staţii locale. Astfel, Radio Guerrilla se va auzi pe următoarele frecvenţe: Bucureşti - 94,8 FM, Brăila - 105,5 FM, Bistriţa - 95,1 FM, Craiova - 92,7 FM, Dărăbani - 96,7 FM, Reşita - 89,9 FM, Vaslui - 95,2 FM, Timişoara - 100 FM.

CNA a organizat, în perioada 17 - 24 noiembrie 2015, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent. Între frecvenţele care au fost scoase la concurs s-au aflat şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla. La concurs s-au înscris 63 de societăţi, care fie vor să îşi lanseze posturi noi de radio, fie să îşi extindă reţelele existente. Câştigătorii acestor frecvenţe radio au fost decişi de membrii CNA, prin vot. Cele două frecvenţe din Bucureşti, cele mai disputate, au fost câştigate de Radio Guerrilla, respectiv de Antena 3.

Radio Guerrilla a luat şapte licenţe la concursul organizat de CNA, printre acestea numărându-se şi cea pe care Guerrilla a deţinut-o în trecut pentru Bucureşti. Celelalte licenţe radio au fost obţinute pentru localităţile Bistriţa, Brăila, Craiova, Darabani, Timişoara şi Vaslui.

Astfel, Radio Guerrilla îşi va relua emisia chiar pe frecvenţa 94,8 MHz pe care postul a emis până în septembrie 2013, când CNA i-a retras toate licenţele audiovizuale, inclusiv pe cea din Capitală. CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta - Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea. Legea audiovizualului prevede că CNA retrage licenţa audiovizuală dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Echipa radioului s-a angajat să relanseze acest post în maximum două luni, iar valoarea investiţiei iniţiale în punerea în funcţiune a frecvenţelor Radio Guerrilla este estimată la circa 186.420 de euro (aparatură şi echipamente, spaţiu studio şi mobilier/birotică), potrivit dosarului de concurs depus la CNA. Proiectul Radio Guerrilla a fost prezentat în faţa membrilor CNA de o echipă din care au făcut parte şi Mihai Dobrovolschi, Liviu Mihaiu, Sorin Faur şi Dan Chişu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: