FOTO Premieră la „MasterChef“: nicio vedetă nu a fost eliminată în urma testului sub presiune

FOTO Premieră la „MasterChef“: nicio vedetă nu a fost
 eliminată în urma testului sub presiune

Continuarea probei în vârf de munte s-a dovedit a fi o reală provocare pentru cele două echipe FOTO Facebook

După ce au gătit pentru 100 de persone în vârf de munte, vedetele de la „MasterChef“ s-au mutat în studio.Acolo, echipa roşie, condusă de Şerban Copoţ, a fost supusă testului sub presiune, însă, deserturile cu un aspect şi un gust de invidiat nu au făcut „victime“, astfel că nimeni nu a fost eliminat.

Continuarea probei în vârf de munte, acolo unde concurenţii de la „MasterChef – Proba Celebrităţii“ au gătit pentru 100 de persoane, s-a dovedit a fi o reală provocare pentru cele două echipe care au apelat la câteva trucuri pentru a mai câştiga timp odată ce invitaţii la masă au sosit. Conflictele din interiorul echipelor nu au contenit nici ele, iar chefii s-au arătat, încontinuare, nemulţumiţi de „elevii“ lor.

„Vorbiţi mult şi prost, tu şi cu moldoveanul ăla“, i-a spus Pacha Man, din echipa albastră condusă de Don Baxter, lui Ioan Isaiu despre modul în care prepara bulz. Acesta se referea şi la obiceiul lui Alex Dima de a se substitui şefului de grup. Acelaşi raper s-a ţinut de glume şi nu a vurt să-i de a lui Cătălin Josan peria cu care se curăţa grătarul. „Baxtere eşti cel mai varză chef. Tu freci grătarul, colegii tăi o freacă în cealaltă parte“, i-a spus chef Cătălin Scărlătescu lui Don Baxter. În schimb, celălalt căpitan de echipă, Şerban de la Animal X, a mărturisit că postura în care se află este destul de incomodă.

Don Baxter, un lider depăşit de situaţie

Bulzul pregătit de echipa albastră s-a dovedit a fi sâmburele de scandal între Alex Dima şi Pacha Man, în timp ce Octavian Strunilă a încercat să fenteze orice fel de muncă. În echipa roşie, Cătălin Josan a avut probleme cu pregătirea cărnii la gărtar. Plusul echipei în culoare roşie, spun chefii, a venit din partea Elenei Lasconi care a pregătit desertul.

FOTO Facebook

Atât concurenţii, cât şi chefii au căzut de acord că Don Baxter a fost lider doar cu numele, echipa fiind „out of order“, după cum a spus Cătălin Scărlătescu. Conflictul din sânul echipei a fost amplificat şi de Pacha Man care a încercat să se substituie liderului grupului şi care nu s-a descurcat cu prăjirea ouălelor de prepeliţă.

Tensiuni în echipa albastră

Pentru a acapara atenţia, Octavian Strunilă şi-a scos din „joben“ acordeonul şi i-a încântat pe cei 100 de meseni înfometaţi. Dacă la grătar nu s-a descurcat, Cătălin Josan a fost trimis de către echipa roşie să contracareze „asaltul“ echipei albastre. „Echipa albastră s-a ocupat de «denigrarea» bucatelor noastre, asta nu e fair-play“, a spus Josan.

Cătălin Josan FOTO Pro TV

„Bătrânul ala cu ochelari a început să sară calul. Şi am văzut că nu are şa, poate cade în bot“, i-a spus Pacha Man lui Ioan Isaiu. „Ăştia sunt prea retarzi, sunt prea bălani, e bătrânul ăla între noi. Cum ne-a încurcat Daminescu, aşa ne încurcă şi el“, a continuat el. „Dacă vin cu cuţitul ăsta îţi tai bărbuţa aia de-ţi creşte de la 14 ani“, a sărit şi Alex Dima, încercând să-l convingă pe raper să îşi ajute coechipierii.

„Aici e o chestie de bun simţ, nu de impunere“, a declarat Don Baxter depăşit clar de situaţie. Tensiunea a atins punctul critic atunci când Alex Dima i-a cerut chef-ului Florin să îşi ceară scuze imediat după ce l-a numit „dement“.

La finalul mesei, concurenţii alături de oamenii care au venit să guste mănânce au încins o horă. Atmosfera a fost una destinsă, deşi vedete din ambele echipe s-au arătat dezamăgite de desfăşurara zilei de concurs. „Meniul a fost usor, dar că noi ne-am distrat. Baxter e un lider bun, dar a fost permisiv“, a mai spus Pacha Man.

FOTO Facebook

„Mâncarea este o mizerie. E o prostie culinară“

Chefii au degustat şi ei felurile de mâncare pregătite de vedete, însă nu s-au declarat încântaţi de rezultate. „Niciunul dintre voi nu aveţi un gram de respect pentru voi înşivă. Nu ştiţi decât să cântaţi. Mâncarea asta e rece, este o mizerie. E o prostie culinară“, s-a arătat revoltat chef Cătălin Scărlătescu. Cuşcuş-ul, gătit de Alex Dima, a fost numit de către Sorin Bontea „mortar pentru pereţi“, iar faptul că fiecare s-a crezut un lider a sporit greşelile echipelor.

FOTO Facebook

Testul sub presiune

Cu 129 de voturi la finalul probei, echipa roşie a intrat la testul sub presiune, chiar dacă, după cum spune Cătălin Scărlătescu, echipa albastră, cu 149 de voturi, a pregătit „o mâncare de c***t“.

La testul sub presiune, echipa condamnată a trebuit să pregătească un desert în care să evidenţieze un ingredinet surpriză: chili întreg, boabe de tonka şi piper roşu. „Cine nu riscă, nu bea, la sfârşit, şampanie“, a fost motto-ul lui Cătălin Josan în această probă. Elena Lasconi şi-a concentrat toate gândurile bune asupra desertului pe care l-a pregătit rostind rugăciunea Tatăl nostru. Jojo şi Laura Cosoi au avut de furcă cu ingredientele pentru desert, dar Şerban Copoţ şi Gabi de la „Cheeky Girls“ au simţit că au depus eforturi considerabile.

„Asta numesc eu o farfurie impecabilă. Gust şi prezentare“

Elena Lasconi, care a început să plângă, a simţit pe propria piele presiune probei preparând două deserturi diferite, unul dintre ele fiind chiar o invenţie proprie. „A fost prima dată când munca mi-a fost recunoscută, dar şi dragostea pentru că eu fac mâncarea cu drag“, a mărturisit ea. „Asta numesc eu o farfurie impecabilă. Gust şi prezentare“, a apreciat chef Sorin Bontea. Mai mult, chefii au vrut să afle reţeta desertului inventat de vedetă. Aceeaşi remarcă a primit-o şi Gabi de la „Cheeky Girls“ care nu a crezut că va auzi un asemenea compliment din partea chef-ilor.

FOTO Facebook

Chiar dacă nu a fost tocmai bine întărită, panna cotta pregătită de Laura Cosoi a fost la fel de apreciată de chefi. Farfuria lui Şerban Copoţ a fost catalogată drept „incompletă“, odată cu alegerea bezelelor pe post de desert. Macarons-ul lui Cătălin Josan, un desert la fel de incomplet, nu a fost apreciat la deplina valoare de către chefi. Desertul lui Jojo, deşi avea textura unui milkshake, avea un gust foarte iute şi nu unul dulce. Chiar şi aşa, chef Cătălin Scărlătescu i-a apreciat munca şi a mărturisit că marmelada de chilli, care acompania milkshake-ul, avea un gust foarte bun.

Niciun concurent nu a fost eliminat

Finalul probei i-a surprins pe participanţi care au fost apreciaţi la adevărata valoare după ce s-au autodepăşit în prepararea deserturilor. În schimb, după ce a fost criticat, Cătălin Josan a fost felicitat pentru cei mai buni macarons pe care i-a pregătit. Şerban Copoţ şi Jojo, deşi au rămas ultimii din probă, nu au fost eliminaţi pentru că, la fel ca şi coechipierii lor, au avut unele dintre cele mai bune farfurii din concurs. „Nu toţi au excelat, dar au meritat respectul nostru“, a spus chef Sorin Bontea, iar chef Cătălin Scărlătescu i-a aplaudat.

FOTO Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: