Documentare istorice la TV. Cele mai interesante producţii din seara aceasta

Documentare istorice la TV. Cele mai interesante producţii din seara aceasta

Documentare istorice la TV

Cei care doresc să vadă documentare istorice la TV au în seara această câteva producţii interesante. Iată câteva recomandări:

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentare istorice la TV. Anihilare - Distrugerea evreilor din Europa. Viasat History. 22:55. Pentru prima oară va fi analizată şi explicată întreaga istorie a eradicării populaţiei evreieşti din sec. XX într-un singur documentar. Acest documentar examinează cauzele genocidului şi încearcă să arate cum au fost distruşi evreii din Europa şi cum a fost concepută şi pusă în aplicare o astfel de crimă, mai întâi în Germania şi apoi pe întregul teritoriu al Europei. Filmul explică etapele "Soluţiei finale", decretele care defineau termenul de "evreu", exproprierea proprietăţilor care aparţineau poporului evreu, separarea şi izolarea fizică a victimelor, munca silită, uciderile în masă şi, în final, deportarea şi camerele de gazare.
 
Documentare istorice la TV. Vânătorii de legende. Viasat History. 23:55. Povestea căutărilor reale ale unora dintre cele mai spectaculoase legende ale istoriei. De la căutarea Sfântului Potir de către nazişti până la vânătoarea americanilor după comorile piraţilor în Vietnam, de la povestea adevărată a craniilor de cristal până la misterul minelor regelui Solomon - acest documentar descoperă adevărul din spatele unora dintre cele mai uimitoare, romantice şi ciudate vânători moderne de comori.
 

Documentare istorice la TV.   „Arheologia, o istorie ascunsă”, pe Digi World

Documentare istorice la TV. America: Adevăr şi mituri. Discovery World. 22:00. Istoria, aşa cum o cunoaştem noi, este plină de lacune şi jumătăţi de adevăr. Multe detalii savuroase s-au pierdut, au fost deformate, muşamalizate sau pur şi simplu ignorate pe parcurs. Dar seria America: Adevăr şi mituri, îşi propune acum să îndrepte lucrurile. 
 
Prezentat de actorul şi fostul ofiţer naval Jamie Kaler, acest program lansează un avertisment cu privire la detaliile surprinzătoare care se ascund în spatele multor poveşti bine cunoscute şi îndrăgite din istoria SUA, completând goluri şi demontând mituri. Printre subiectele abordate se numără ultima bătălie a colonelului Custer, goana după aur, crahul bancar din 1929 şi multe altele.
 
Documentare istorice la TV. Arheologia, o istorie ascunsă. Digi World. 0:45. Încă din vremea romanilor şi până în zilele noastre, oamenii au încercat să găsească sensul clădirilor şi obiectelor pe care timpul le-a lăsat în urmă.
 
De la adevărul despre Biblie, de la originile civilizaţiei şi până la asaltul ştiinţific al miturilor culturale - încercarea oamenilor de a descoperi misterele lumii antice a adus cu sine întotdeauna probleme.
 
Arheologul Richard Miles călătoreşte în timp, înapoi în epoca Renaşterii şi Iluminismului, pentru a descoperi şi înţelege trecutul şi istoria mai vechi chiar şi cu 2000 de ani.
 
Documentare istorice la TV. Aceasta e civilizaţia. Da Vinci Learning. 23:30. Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. 
 
Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. 
 
Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.       

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările