Andreea Berecleanu o dă în judecată pe Doina Gradea pentru că „a încălcat distincţia între opinii şi fapte“. Ce despăgubiri cere prezentatoarea

Andreea Berecleanu o dă în judecată pe Doina Gradea pentru că „a 
încălcat distincţia între opinii şi fapte“. Ce despăgubiri cere 
prezentatoarea

Andreea Berecleanu consideră că a fost discreditată pe plan profesional FOTO Facebook

Disputa dintre Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 şi fostă prezentatoare la Pro TV, şi Doina Gradea, fostă asistentă a lui Adrian Sârbu, ajunge în instanţă. Berecleanu o acuză pe Gradea că „a încălcat prin materialele publicate de ea distincţia foarte clară între opinii şi fapte“, cerând daune morale de 200.000 de lei şi scuze publice.

Andreea Berecleanu o dă în judecată pe Doina Gradea după episodul în care cea din urmă a scris pe blogul personal despre felul în care prezentatoarea şi Andrei Zaharescu „se «implicaseră» prea tare în conţinutul programului, transformându-l în «talcioc personal»“.

Andreea Berecleanu cere despăgubiri morale de 200.000 de lei şi formularea de scuze publice

Mihai Mustăciosu, avocatul vedetei, a confirmat informaţia pentru wowbiz.ro, specificând că Andreea Berecleanu solicită despăgubiri morale de 200.000 de lei şi formularea de scuze publice. „Da, e adevărat, am formulat o chemare în judecată împotriva Doinei Gradea prin care solicităm, pentru prejudiciul moral provocat Andreei Berecleanu, despăgubiri morale de 200.000 de RON şi formularea de scuze publice. Doina Gradea a încălcat prin materialele publicate de ea distincţia foarte clară între opinii şi fapte. În momentul în care Doina Gradea scrie despre fapte, trebuie să le şi probeze. A făcut două tipuri de afirmaţii la adresa Andreei Berecleanu: în primul rând, a discreditat-o pe plan profesional, în al doilea rând - i-a atribuit fapte reprobabile, din punct de vedere moral, şi pedepsibile, din punct de vedere, legal“, a declarat Mihai Mustăciosu.

„Talciocul personal“ realizat de Berecleanu şi Zaharachescu în perioada Pro TV

Iniţial, Doina Gradea a publicat pe blogul oaresuntunporc.ro un text în care vorbeşte, printre altele, despre „întâmplări mai puţin plăcute cu oameni care au lucrat în Pro TV“, dând exemplul cuplului de prezentatori Andrei Zaharescu - Andreea Berecleanu. „Andrei Zaharescu şi Andreea Berecleanu, care prezentau jurnalul de dimineaţă, se «implicaseră» prea tare în conţinutul programului, transformându-l în «talcioc personal», aşa încât depăşiseră cu mult limitele jurnalismului şi profesionalismului impus cu rigoare de companie şi care puteau afecta imagina Pro TV. Şi-au recunoscut greşeala, au plecat în condiţiile oferite de noi şi şi-au văzut mai departe de viaţa lor“, scrie Gradea.

Doina Gradea: „Dacă nu e adevărat episodul, atunci dă-mă în judecată“

Ulterior, într-un punct de vedere acordat site-ului Paginademedia.ro, Andreea Berecleanu a catalogat drept „aberaţii“ dezvăluirile Doinei Gradea, subliniind că aceasta a fost „alungată“ de Adrian Sârbu şi că are „mari frustrări“.

În replică, Gradea susţine că prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 „nu a reuşit niciodată să îşi depăşească limitele“ şi foloseşte „un limbaj care nu are nicio legătură cu jurnalismul“. „Noi, ceilalţi, foştii tăi colegi din Pro TV, ştim exact ce s-a întâmplat. Şi, dacă nu e adevărat episodul, atunci dă-mă în judecată“, i-a mai scris Gradea.

La scurt timp după „înţepăturile“ dintre cele două, Ioana Moldovan, fostă prezentatoare Pro TV, a publicat pe Facebook un text a scris despre Andrei Zăhărăchescu „lua şpagă la greu“ de la invitaţi şi „a mers cu tupeul atât de departe încât le dădea bieţilor doctori chitanţe scrise de el“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările