Una dintre membrele Pussy Riot a ajuns de la închisoare la spital

Una
dintre membrele Pussy Riot a ajuns de la închisoare la spital

De la stânga la dreapta: Ecaterina „Katia“ Samutsevici, Maria „Masha“ Aliohina şi Nadejda „Nadya“ Tolokonnikova

Nadejda Tolokonnikova (22 de ani) a fost transferată de la închisoare, unde are de ispăşit o pedeapsă de doi ani, la spital. Cauzele pentru care tânăra are nevoie de îngrijiri medicale sunt migrenele puternice.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce mai fost spitalizată anul trecut, pe 24 decembrie, pentru analize medicale, cântăreaţa are din nou de-a face cu medicii. „Tolokonnikova nu este bolnavă. A fost spitalizată la cererea ei şi la cererea avocatului său pentru un set de analize într-un spital pentru deţinuţi“, a declarat un purtător de cuvânt al  Serviciul federal al închisorilor din Rusia, citat de Mediafax.

O altă membră a grupului Pussy Riot, Ekaterina Samuţevici, eliberată în octombrie 2012, a declarat vineri pentru postul de televiziune Dojd că Tolokonnikova suferă de ceva vreme de migrene, iar acestea pot fi semnele unei boli grave.  „Se trezeşte în fiecare zi la ora 05.00 pentru a merge să muncească. Se simte extrem de obosită“, a adăugat Samuţevici.

Un medic care a consultat-o pe Tolokonnikova în decembrie a spus că trebuie să-i efectueze analize suplimentare, inclusiv a unui RMN şi encefalografii, pentru a putea stabili un diagnostic, a spus avocata muzicienei încarcerate.

Nadejda Tolokonnikova. FOTO Reuters

În luna august a anului trecut, trei dintre zece membre ale trupei, Nadejda „Nadya“ Tolokonnikova, Maria „Masha“ Aliohina şi Ecaterina „Katia“ Samutsevici au fost condamnate la doi ani de închisoare, sub acuzaţia de huliganism. În luna octombrie, Samutsevici a reuşit să fie eliberată prin recurs, dar colegele sale au rămas după gratii.

Motivul condamnării au fost videoclipurile de protest. Cu două săptămâni înainte ca Putin să se întoarcă la preşedinţia Rusiei (în urma alegerilor din luna martie), cinci dintre artistele punk au cântat piesa „Virgin Mary, Drive Putin Away!“ („Fecioară Maria, alungă-l pe Putin!“) în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările