Intel România caută tineri studenţi pentru programul de stagii de la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de cercetare şi dezvoltare software deschis de Intel la Bucureşti, Intel Romania Software Development Center, recrutează studenţi pentru stagii pe perioada verii. Intel Summer Experience 2.0.Internshipurile sunt plătite şi recunoascute ca practică.

Ajuns la cea de-a doua ediţie, programul Intel Summer Experience se adresează studenţilor din anii I, II şi III de la facultăţi cu profil tehnic, care doresc să îşi petreacă vara colaborând la proiecte de cercetare şi dezvoltare de software, pe arhitectură Intel. Pentru cei mai talentaţi dintre ei, va exista oportunitatea conversiei în angajaţi permanenţi sau extinderea stagiului, se arată într-un comunicat de presă Intel.

Perioada de depunere a CV-urilor este 6 martie –20 aprilie. Stagiul de practică propriu-zis se va derula între 16 iunie -12 septembrie.

Toate internship-urile sunt remunerate şi, pe baza colaborarii oficiale dintre Intel şi mediul universitar tehnic, sunt recunoscute ca practică.

„Ne bucurăm să anunţăm o nouă ediţie a campaniei Intel Summer Experience, prin care ne căutam, practic, cei mai tineri colegi. Este şansa tinerilor pasionaţi de cercetare şi dezvoltare de software să descopere cum pot să îşi pună în aplicare cunoştinţele şi să se dezvolte profesional, încă din facultate”, a declarat Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.

Studenţii trebuie să ştie programare

Studenţii îşi pot depune CV-urile pe intel.stagiipebune.ro. Momentan, sunt deschise 11 pozitii, majoritatea concentrate în zona dezvoltării de soluţii software pentru platforme mobile sau dispozitive integrate (embedded).

Echipele din care vor face parte studenţii selectaţi sunt Android Platform Engineering, Android QA, Open Source Security, Open Source Graphics, Yocto Development, Innovation & Pathfinding, Developer Products, Platform Analysis Center, din cadrul diviziilor Open Source Technology Center, System Technologies & Optimizations şi Developer Products Division, din Grupul Intel Software and Services.

Printre cerinţele minime pentru a putea participa la selecţia de CV-uri se regăsesc, în funcţie de poziţia aleasă, cunoştinţe de limbaje de programare (C, C++, Java sau Python), sisteme de operare, reţele de calculatoare, protocoale de reţea. Pe parcursul celor trei luni de practică, studenţii vor avea prilejul să dezvolte integral un proiect de cercetare şi dezvoltare software pe tehnologii Intel, având acces la resursele tehnologice ale centrului.

Ei vor fi ghidaţi de mentori şi vor colabora în proiectele lor cu echipe de cercetare şi dezvoltare ale Intel din diverse colţuri ale lumii. Totodată, vor fi implicaţi în programe de training de dezvoltare personală şi profesională, activităţi de team building şi workshop-uri dedicate.

Anul trecut, Intel a primit 800 de CV-uri

Cu peste 800 de CV-uri primite, pentru 11 poziţii deschise, prima editie Intel Summer Experience, desfăşurata în anul 2013, a reprezentat un succes pentru Intel Romania Software Development Center. 6 din cei 11 studenţi continuă să lucreze şi astăzi la Intel.

Pe lângă stagiile de vară, Intel Romania Software Development Center derulează şi un program de internship-uri pe un an, adresate studenţilor din ani terminali, masteranzi sau doctoranzi. Poziţiile deschise sunt disponibile pe site-ul www.intel.ro/jobs. 
 


Pe aceeaşi temă:

Studenţii şi masteranzii care vor să lucreze în Germania în vacanţa de vară se pot înscrie până vineri la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Studenţii şi masteranzii interesaţi să lucreze în Germania în perioada vacanţei de vară pot depune dosarele de înscriere până vineri, la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă potrivit Mediafax.

10 abilităţi de care au nevoie absolvenţii de facultate pe piaţa muncii

Pe lângă clasicele calităţi, cum ar fi munca în echipă, cunoaşterea limbilor străine sau cultura generală, există şi câteva aspecte mai subtile care pot să conteze pentru angajatori, cum ar fi să ştii să faci o cafea bună sau să respecţi eticheta de birou, cum să te îmbraci, cum te adresezi colegilor, arată o analiză a celor de la The Guardian.

DOCUMENT Ministerul Educaţiei a făcut publice documentele privind monopolul firmei Romdidac asupra diplomelor

Ministerul Educatiei a publicat marţi documentele referitoare la procedurile prin care firma Romdidac a primit dreptul exclusiv de a furniza diplomele şcolare şi universitare, din 1994 până în prezent, în urma anchetei publicate luni în exclusivitate de Adevărul.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite