Viorica Dăncilă susţine că există bani pentru dublarea fondurilor alocate programului „Fiecare Copil în Grădiniţă“

Viorica Dăncilă susţine că există bani pentru dublarea fondurilor alocate programului „Fiecare Copil în Grădiniţă“

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului şcolar la o şcoală din comuna Sântamaria Orlea, judeţul Hunedoara FOTO Adevărul

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că există resurse bugetare pentru dublarea cuantumului acordat programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”, precizând că Guvernul nu ar fi propus un astfel de program dacă nu ar fi avut fondurile necesare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există resurse bugetare. Nu venim cu programe care să nu fie dublate de proiecţie financiară. Suntem oameni responsabili şi atunci când venim cu un program, acesta sigur va avea bugetul necesar”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată dacă Guvernul are banii necesari pentru dublarea fondurilor alocate, informează mediafax.ro. 

La întrebarea cum a fost prima zi de şcoală, Viorica Dăncilă a răspuns: „Cu multe emoţii, cu timiditate, aşa cum am văzut-o la fiecare copil de aici, cu frica de ceea ce va urma, dar cred că este o zi pe care niciun copil nu o uită şi mai ales părinţii”.

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea din judeţul Hunedoara.

Pe 11 mai, Guvernul a extins categoria copiilor înscrişi în învăţământul preşcolar care să poată beneficia de Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, informează un comunicat de presă al Executivului.

Executivul a modificat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Legea 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, în sensul eliminării vârstei minime de la care se poate acorda acest drept (3 ani), precum şi a vârstei maxime până la care se poate acorda (6 ani). Astfel, de tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădiniţa vor beneficia şi copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învăţământului preşcolar, precum şi copiii care depăşesc vârsta de 6 ani şi care continuă să meargă la grădiniţă ca urmare a recomandărilor specialiştilor (copii cu dizabilităţi şi/sau cu dificultăţi de învăţare).

Beneficiază de acest drept copii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 X Venitul Minim Garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de vârstă se estimează că vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul ”Fiecare Copil în Grădiniţă” încă 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate. Pentru copiii înscrişi în învăţământul preşcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă adoptate astăzi.

Până pe 11 mai, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat iniţial de 111.400 copii.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările