Orban, despre vizita ministrului Educaţiei la şcoli: Mi-au displăcut întotdeauna lucrurile astea cu spectacol. Era de preferat să meargă inopinat

Orban, despre vizita ministrului Educaţiei la şcoli: Mi-au displăcut întotdeauna lucrurile astea cu spectacol. Era de preferat să meargă inopinat

Descinderile ministrului Educaţiei în şcoli au fost aspru criticate

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, referindu-se la vizita ministrului Educaţiei Monica Anisie la şcoli din Ialomiţa şi la reacţia acesteia după ce a auzit o învăţătoare ţipând în sala de clasă, că i-au displăcut întotdeauna „lucrurile astea cu spectacol” şi că era de preferat să meargă fără camere în acea vizită, în vizită inopinată, anunţând că va avea o discuţie cu ministrul.

„E normal ca ministrul Educaţiei să meargă în şcoli. Legat de faptul că e însoţită de presă, există şi interes din partea presei. Am înţeles că au fost discuţii pentru că a mustrat o învăţătoare. Nu cred că este o chestie intenţionată, mi-am luat camerele ca să se vadă cum fac eu controale. O să am o discuţie (cu Anisie) pe tema asta. Important e ce face un om când nu are camerele asupra lui. Mie mi-au displăcut întotdeauna lucrurile astea cu spectacol. Da, era de preferat să meargă fără camere în acea vizită, în vizită inopinată”, a declarat Ludovic Orban la HotNews.
 
El a precizat că va avea o discuţie cu ministrul pe această temă.
 
Sindicaliştii din învăţământ consideră că vizita recentă făcută de ministrul Educaţiei Monica Anisie la două şcoli din judeţul Ialomiţa s-a transformat în ”descindere”, ministrul fiind filmat de televiziuni în timp ce îi făcea observaţie unei învăţătoare pe care a auzit-o ţipând la un elev, ceea ce contravine prevederilor legale. La rândul său, ministrul afirmă că oricine ar fi reacţionat într-o astfel de situaţie şi admite că ar fi vrut să fie mai calmă în acea interacţiune, considerând regretabil că, pentru moment, nu a fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor, lucru pentru care îi pare rău.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările