Ministrul Educaţiei susţine propunerea ca studenţii să primească 12 călătorii gratuite cu trenul

Ministrul Educaţiei susţine propunerea ca studenţii să primească 12 călătorii gratuite cu trenul

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Cîmpeanu a declarat că ar vota această propunere: "Da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot". El a precizat şi că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor.

"Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii", a afirmat Cîmpeanu la Parlament, întrebat cum comentează o propunere în acest sens a unui coleg din PNL, potrivit Digi24. 

Studenţii vor beneficia doar de o reducere de 50% pentru transport

Premierul Florin Cîţu a declarat la finalul şedinţei de Guvern că studenţii vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul, dând exemple din alte ţări europene, care nu acordă gratuitate.

Studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările